Maandag 13 juli 1964

In 1964 en 1965 ben ik met mijn ouders naar Spanje op vakantie geweest. Twee keer zes weken lang, uit en thuis. Zo’n zesduizend kilometer met de Fiat 600D van mijn vader. In de komende dagen herhaal ik het beeldverslag dat ik zeven jaar geleden al eerder op mijn blog publiceerde. De foto’s, tekeningen en ansichtkaarten zijn afkomstig uit plakboeken uit die tijd.

CHARTRES: 29 000 inw. Heeft een prachtige kathedraal uit de 12de, 13de en 14de eeuw, die met die van Amiens, Beauvais en Reims tot de beroemdste scheppingen van de gotiek behoort. Ook inwendig is dit de kerk van grote schoonheid, prachtig zijn de geschilderde ramen; ook het beeldhouwwerk in de kooromgang is bewonderenswaardig. Van buiten zijn behalve de twee vermaarde ongelijke torens vooral de beide gevels van het dwarsschip opmerkelijk. Vervolgens is bezienswaardig de kerk St. Pierre (11de eeuw), met prachtige gebrandschilderde ramen. Van de bruggen over de Eure heeft men mooi uitzicht.

Uit: ANWB Gids 1964

Laat een reactie achter

(verplicht)

(verplicht, wordt nooit weergegeven)