Een mail die niet meer beantwoord werd

Schermafbeelding 2016-04-04 om 23.06.04

Leeuwarden 11 maart 2016

Beste Wim Brands,

Het is al weer ruim een jaar geleden dat wij op een wonderlijke manier met elkaar in contact  kwamen. Het resulteerde in een lang telefonisch gesprek, waarin van alles voorbijkwam wat eerder op mijn weblog was verschenen en sindsdien op jouw verzoek is verwijderd. Bij die gelegenheid hadden wij het ook over onze gemiste ontmoeting in het programma Boeken op 8 januari 2012, dat ging over het boek Tegen de tijdgeest, terugzien op een psychose.

http://www.npo.nl/boeken/08-01-2012/VPWON_1165328

Dat programma werd zeer goed bekeken en nadien ook herhaald. Alleen, ik was er als medeauteur niet bij. Een beetje sneu voor mij, maar ik heb er nadien mee kunnen leven.

Volgende week verschijnt er een nieuw boek van mij. Nieuwe ronde nieuwe kansen, denk je dan. Al begrijp ik heel goed dat er elke week talloze boeken verschijnen die het lezen en het bespreken meer dan waard zijn.

Maar toch, mocht je belangstelling hebben voor dit boek, dan stuur ik je een exemplaar toe. Zo ja, dan verneem ik graag naar welk adres. Zo nee, dan is dat wederom sneu voor mij, maar ook daar zal ik mee leren leven.

De titel van mijn boek is:

De Fries die in de toekomst sprong, Fries modernisme in de jaren zestig.    

Het boek gaat onder meer over parallellen tussen de jaren zestig en de tijd van nu. Zeker voor Friesland een actualiteit die in de belangstelling staat. In 2018 is Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa en staat er voor Friesland veel op het spel.

Alleen daarom al is het een boek dat aandacht verdient.

Met vriendelijke groet,

Huub Mous

1 Reactie »

 1. josse de haan

  5 april 2016 op 11:19

  Merde!
  Dit is voor de literatuur een ongelofelijk verlies. Wat jammer, wat spijtig, vooral voor hemzelf waar hij zoveel talenten had!
  Ik heb het geluk gehad een paar keer met hem te kunnen praten in een radio-uitzending, en later na het tweede gesprek hebben we over poëzie gecorrespondeerd. Wim Brands schreef aparte gedichten.

  1e uitzending: VPRO-Plantage Magazine 9-5-’89, samen met Laurens van Crevel en Pieter Schermer over surrealistische poëzie;
  2e uitzending: VPRO-radio, 7-11-2001, een goed half uur over mijn roman KIKKERJAREN. Hij had zich uitstekend voorbereid, en kon het boek plaatsen in het dorp waar hij zelf was opgegroeid. Hij begreep als geen ander waarover het ging.
  Ik ben hem nog steeds dankbaar voor dit gesprek, dat min of meer parallel liep met de literaire kritiek van Kees ’t Hart in De Groene.

  Josse de Haan, Hendaye – Maijos Baita – France.

Laat een reactie achter

(verplicht)

(verplicht, wordt nooit weergegeven)