Parijs, 1 oktober 2015

Slide1

5 Reacties »

 1. Eddy Drost

  3 oktober 2015 op 12:45

  Gelukkig, eindelijk een teken van leven van Huub Mous. Vannacht heeft hij een foto van zichzelf geplaatst op het blog met als onderschrift ” Parijs, 1 oktober 2015″. Of hij vanwege de schermutselingen op het schoolplein tijdelijk daar is ondergedoken of vakantie geniet is helaas niet helemaal duidelijk. Laat ik toch maar van het laatste uitgaan. Tijd om hem even bij te praten over de laatste ontwikkelingen in Leeuwarden. Onlangs beklaagde Huub zich er over dat de uitgang van Leeuwarden in westelijke richting een bijna onneembare hindernis was. Tot mijn vreugde kan ik hem melden dat de Julianalaan onlangs feestelijk is heropend door wethouder Thea Tupperware. Hadden bandieten gedacht dat hun populaire vlucht-route nieuwe kansen bood kwamen ze bedrogen uit. De politie hield direct controles en een zeer zware criminele uit Leeuwarden werd in de kraag gepakt. De man moest zijn automobiel inleveren vanwege een nog openstaande belastingschuld van 14.000 euro. Echt vrolijk was ik niet. Het afscheidstoernee van Omrop Fryslân begint dramatische vormen aan te nemen. Tijdens een door de ” Freonen fan de Omrop ” georganiseerde demonstratie voor het Procinciehuis kwamen slechts hooguit 50 van deze 3300 “freonen” opdraven. Duidelijker kan de afnemende steun voor de Omrop niet omschreven worden. Einde oefening. Overigens begrijp ik niet dat Afûk, Tresoar en de Fryske Akademy niet een concept opzetten voor een nieuw radio- en tv station. Het is de hoogste tijd dat er serieus naar het recht op Frysktaliche radio- en tv wordt gekeken waar de taal wel goed tot zijn recht komt. Maar nee hoor, subsidie verslindende instanties zonder enig initiatief en creativiteit. In de Vrijheidswijk is een nieuwe fontein geopend. Grapjassen hebben er nu al twee keer een schuimmiddel ingegooid waardoor het verkeer ernstig werd gehinderd. In 2018 zal de nieuwe fontein in Harlingen ook wel bezoek krijgen van dergelijke grapjassen en zal het ” Vrouwtje van Harlingen ” in een rode zee van schuimend water te bewonderen zijn. Deze week weer even bij de Afûk in de etalage gekeken en ja hoor ruim aandacht voor twee nieuwe Frysktaliche romans. En ja hoor; wat is het thema van beide boeken; Grutte Pier. De Fryske skriuwers blijven maar rond dobberen in dezelfde vicieuze cirkel van bekrompenheid. Huub melde een paar maanden geleden dat van zijn laatste boek er slechts 112 exemplaren verkocht waren. Inderdaad dat is niet echt veel, maar als een Frysktaliche schrijver een dergelijke verkoop haalt gaat hij of zij een dag lang op de schouders door het kantoor van Sietske Poepjes! Gelukkig ook nog goed nieuws voor het erelid van de Fryske Akademy. De aan- en verbouw van het pand begint duidelijke contouren aan te nemen. Wanneer de nieuwe biljartzaal wordt geopend is op dit moment nog niet duidelijk en wanneer het ” Hanno Brand Openingstoernooi ” gaat plaats vinden dus ook nog niet. Wel kan ik bevestigen dat er vanuit studentenkringen grote belangstelling voor het evenement bestaat. Want ja, waarom zal je een volstrekt waardeloze opleiding volgen aan één van de drie Hoge Scholen in Leeuwarden als je ook fijn kunt biljarten?

  We hopen je gauw weer in Leeuwarden te zien Huub! Voor nu nog een prettige vakantie gewenst!

 2. Hamoud

  3 oktober 2015 op 15:18

  Eddy Drost!.

  Zou je misschien de VS die je kent, bewondert aan mij willen voorstellen?

  alvast bedankt

 3. Eddy Drost

  3 oktober 2015 op 15:51

  Dat ik de VS bewonder heb ik nergens geschreven. Wel ben ik van mening dat wij de vrijheid waarin wij leven mede aan dat land te danken hebben. Een vrijheid die u hopelijk ook dagelijks ervaart. Uit uw vraag begrijp ik dat u het niet zo op de VS heeft. Daar heb ik geen enkele moeite mee. Waarom ik de VS aan u zou voorstellen ontgaat mij echter volledig.

 4. Hamoud

  3 oktober 2015 op 17:14

  Eddy Drost!

  Nee u hebt nergens geschreven inderdaad; maar toen ik sommige reacties gelezen krijg ik die indruk en dacht ik even weten of ik misschien er is iets over de VS gemist zou hebben?!.

  Want over de weldaden van de VS wereldwijd; ben ik wel een beetje op de hoogte vooral wat gelijkheid, democratie en zeker de dierbare vrijheid, betreft!!. Daar zijn ontelbare mensen dankbaar voor, in alle continenten, natuurlijk!. Na uw reactie wist ik dat ik niks gemist heb wat dat betreft.

  prettig avond is toegewenst!

 5. Eddy Drost

  3 oktober 2015 op 17:41

  Hamoud,

  U ook een prettige avond!

Laat een reactie achter

(verplicht)

(verplicht, wordt nooit weergegeven)