Een foto na 54 jaar

4 april, 1980(3)0001CIMG2730

Het is oktober 1960. Het klassenbestuur van de gymnasiumklas 1 b van het St.- Ignatiuscollege zit pontificaal vooraan als de klassenfoto wordt gemaakt. Van links naar rechts: Hugo van den Hombergh, Nard Loonen en Jaap de Hoop Scheffer. Gisteren werd die foto opnieuw gemaakt. Na 54 jaar. En weer zaten deze drie vooraan.  Older and wiser. Dat mogen we hopen tenminste. Veel herinneringen kwamen boven. Teveel om op te noemen. Nu even niet dus. Wordt vervolgd.

Een anekdote wil ik alvast noemen. Hij werd ons verteld door Rolf Schoevaart die ons rondleidde. Paus Franciscus – zelf ook jezuïet – is ooit bij de jezuïeten in het het patershuis aan de Hobbemakade op bezoek geweest. Hij heeft daar zelfs gelogeerd. Wanneer dat precies geweest is valt moeilijk te achterhalen. Het moet zo rond 1960 zijn geweest. Wij zaten in het hart van het Rijke Roomse Leven. Veel is daar niet van over, zo bleek gisteren. Die foto. Dat wel.

Laat een reactie achter

(verplicht)

(verplicht, wordt nooit weergegeven)