Terug in Mokum

CIMG2723

Donderdagavond gaf ik een lezing in de ISVW in Leusden. Onderwerp: De romantische wortels van het fascisme. Daarna geslapen in het nachtverblijf van de ISVW tussen de sparrenbomen. ’s Ochtends na het ontbijt met de fiets op weg naar Amsterdam, zo’n krappe 50 kilometer. Langs Paleis Soestdijk en het Muiderslot. Bij Diemen heb ik bovenstaande selfie gemaakt. De torenflats op de achtergrond waren in de jaren zeventig studentenflats. Ik heb daar gewoond van 1973 tot 1976. Fiets gestald in de NS-stalling van het Centraal Station. Daarna terug met de trein naar Leeuwarden. Vandaag weer met de trein naar Amsterdam, waar vanaf 13.00 uur de klasreünie plaatsvindt van klas 1 B van het Sint- Ignatiuscollege (schooljaar 1960 -1961). Soms denk ik bij mezelf: ‘Jongen waarom ben je toch uit Mokum weggegaan.’

Laat een reactie achter

(verplicht)

(verplicht, wordt nooit weergegeven)