Garden party

CIMG2711

CIMG2712

CIMG2713

Gisteren vond de officiële presentatie plaats van het boek Filosofie van de waanzin van Wouter Kusters. Locatie: de achtertuin van Uitgeverij Lemniscaat in Rotterdam. Het was een gezellige boel met veel drank, smaakvolle hapjes en ook live-muziek. Wat je noemt: a garden party. Nooit geweten dat er in Rotterdam zulke mooie buurten zijn. Lemniscaat is gevestigd in een villa in de Vijverlaan in Kralingen. Het leek wel Wassenaar. Wouter Kusters hield een uitvoerige en boeiende inleiding over zijn boek, waarbij hij ook vele mensen bedankte. Tot mijn verbazing kwam ik ook in het dankwoord voor, niet alleen vanwege de vele malen dat ik in het boek geciteerd word, maar ook voor alle blogs die ik in de afgelopen weken aan Filosofie van de waanzin heb gewijd. Ik kreeg een mooi boek over Jung (Lemniscaat is van oudsher de Nederlandse uitgever van Jung) en een filosofenkalender. Bovendien werd  mij het eerste exemplaar aangeboden van een eenmalige uitgave van al mijn blogs over Filosofie van de waanzin. (Huub Mous,  Gödel, Escher Kusters. Blogboek over Filosofie van de waanzin, 110 pagina’s, illustraties in kleur, Uitgeverij Lemniscaat, 2014) Er zijn maar een paar exemplaren van gedrukt. Dat wordt dus geheid een collectors item. Hoe dan ook, ik zit nu ook in het fonds van Lemniscaat. Vorig jaar besloten zij – na veel wikken en weken – mijn manuscript Modernisme in Lourdes uiteindelijk niet uit te geven. Wouter Kusters had het voorgedragen. Maar dat was gisteren natuurlijk allemaal vergeven en vergeten. Mijn dag kon niet meer stuk. Reve zou zeggen: waar hebben we het aan verdiend….

4 april, 1980(3)0001zzzzz

 

Laat een reactie achter

(verplicht)

(verplicht, wordt nooit weergegeven)