Henk Keizer ontslagen?

Volgens nog onbevestigde berichten is Henk Keizer ontslagen als kwartiermaker van het project Fryslân 2018. In en om het Provinciehuis circuleert dit bericht al enkele dagen. Afdeling Voorlichting wilde mij vanochtend nog geen bevestiging geven, maar uit betrouwbare bron op het Provinciehuis heb ik vernomen, dat het ontslag begin volgende week officieel bekend zal worden gemaakt. Het is nog onduidelijk of er sprake zal zijn van een afkoopsom, en zo ja, hoe groot deze ‘gouden handdruk’ zal zijn. Zoals bekend had Henk Keizer een contract met de Provincie tot 2013. Op het bureau van het project Fryslân 2018 wordt met verslagenheid gereageerd op deze ontwikkeling. Voor ingewijden echter komt dit bericht niet onverwacht. De laatste tijd was in het veld steeds meer kritiek te beluisteren op het functioneren van Henk Keizer. Hij communiceerde slecht en was vaak moeilijk bereikbaar. Ook over de voortgang van het project viel weinig nieuws te melden. De VVD, zo vernam ik, zal vragen gaan stellen aan gedeputeerde Jannewietske de Vries.  Zo is het bijvoorbeeld nog altijd onduidelijk of de organisatie van het Frysk Festival 2013 al is opgestart. Dit festival zou de opmaat moeten worden voor Fryslân 2018.  Ook de subsidieregeling voor Brûsplakken functioneert zeer gebrekking. Sinds de invoering van deze regeling in 2009 zou slechts één subsidie zijn toegekend, terwijl jaarlijks een ton aan subsidiegeld beschikbaar is.

Laat een reactie achter

(verplicht)

(verplicht, wordt nooit weergegeven)