Marcel van Dam over de babyboomers

 

oor het eerst heeft het generatieconflict betrekking op de vraag of de welvaart over de generaties wel eerlijk is verdeeld. Wat zijn daarvan de politieke en morele gevolgen, vraagt Marcel van Dam zich af.

Het gezeur over de vraag welke generatie het beste af is gaat maar door. Zoals in het artikel van Huub Mous in deze krant van jongstleden dinsdag. Zijn stelling dat de babyboomers in de jaren zestig de weg zijn kwijtgeraakt, wordt begrijpelijker tegen de achtergrond van zijn bijdrage aan het boek Tegen de tijdgeest, waarin hij de psychose die hem in 1966 trof in de context plaatst van zijn geloofsafval. Voor mij betekende het afscheid van de religie in dezelfde tijd een bevrijding.

Lees verder:  hier

Laat een reactie achter

(verplicht)

(verplicht, wordt nooit weergegeven)