Het Maagdenhuis, na 42 jaar

In de Volkskrant van vandaag staat op pagina 33 bovenstaande foto. Twee mensen attendeerden mij  erop – onafhankelijkheid van elkaar – dat ik de figuur rechts op de foto ben. Inderdaad, ik ben het, samen met Hans Kraan. Het is 15 mei 1969. Even later zal het Maagdenhuis worden bezet. Beiden hebben we de eerste nacht ook in het Maagdenhuis doorgebracht. Hans bleef. Ik ging daarna naar huis. Hans werd later ook gearresteerd en veroordeeld tot 200 gulden boete. Die boete werd later betaald door professor Hemelsoet, die Gerard Reve in 1966 het colloquium doctum heeft afgelegd, voordat Reve werd gedoopt. Eerder dat jaar – op 6 april 1969 – heb ik samen met Hans Kraan onze parochiekerk De Martelaren van Gorkum bezet. Toen belandden we beiden in een politiecel. In het boek over de Maagdenhuisbezetting, dat in 2009 verscheen, is een citaat van mij opgenomen, dat afkomstig is van mijn weblog. In het boek Tegen de Tijdgeest, terugzien op een psychose, dat op 20 oktober a.s. verschijnt, komt een passage voor die handelt over de Maagdenhuisbezetting.

Laat een reactie achter

(verplicht)

(verplicht, wordt nooit weergegeven)