Ids now or never

Eerlijke kunst zonder tierelantijnen, zo is de kunst van Ids Willemsma. In dat opzicht past deze kunst naadloos bij Friesland. De naoorlogse kunst van het neoconstructivisme wortelde zich in deze provincie met zijn vlakke, lege land, waar – zoals de dichter Martin Hartkamp ooit dichtte – ‘de horizon een meetlat legt langs elk gevoel’. Maar is dat ook zo? Hoe verhoudt de kunst van Ids Willemsma zich met de Friese identiteit? Is er wel een relatie? Of is elk verband, dat men wil zien, een constructie? Of sterker nog: een mythe? De lezing is in het Nederlands. De lezing is onderdeel van het activiteitenprogramma rondom de tentoonstelling ‘IDS! sjen sjoch sjoen’ in Obe, podium voor literatuur, kunst en taal.

Elke derde donderdag van de maand organiseren Tresoar en De Culturele Onderneming een lunchlezing in Leeuwarden. Maak kennis met allerlei boeiende nieuwe ontwikkelingen en onderzoeken van universiteiten, hogescholen en andere organisaties in Friesland.

De lezingen worden gehouden in de Gysbert Japicxzaal van 12.30 tot 13.30 uur. De lezingen zijn gratis.  Gebruik maken van de lunch? (2 broodjes + 1 consumptie voor € 4,00) Dan dit graag apart vermelden.

Zie: HIER

Reageren is niet mogelijk.