Praten & stapelen

Er werd gisteren heel wat afgepraat en uiteindelijk ook gestapeld tijdens de eerste introductiecursus, die de Stichting Tijd organiseerde in de Ecokathedraal in Mildam. Uit het hele land waren zeven menen op dit gebeuren afgekomen, een klein maar select gezelschap. Zo was er een architect, een kunsthistorica, een neerlandicus, een journalist, een eco-ondernemer…  kortom: mensen van verschillende pluimage die allemaal wat meer wilden weten over het gedachtegoed van Louis G. Le Roy en de wijze waarop je dit zelf in praktijk kunt brengen. Ik had als taak om een inleiding te houden over de filosofische achtergronden in het denken van Le Roy. We zaten in het atelier in het halfduister tussen de spullen de de grote meester hier heeft achtergelaten. Gelukkig was het weer goed, zodat het stapelen van de stenen daarna probleemloos kon verlopen. Tussen de middag wandelden we gezamenlijk naar Katlyk, waar de lunch werd geserveerd in De Hooiberg, een idyllisch restaurantje in the middle of nowhere, met live-muziek en een praam als terras. Zelf was ik ’s ochtends al om zes uur van huis gegaan, met de fiets helemaal naar Mildam, omdat de treinen weer eens niet reden tussen Leeuwarden en Akkrum. Zo zag ik de dag aanbreken boven het weidse Friese land, waar nog vrijwel geen mens was te zien. De terugweg was iets minder, omdat de regen voortdurend aarzelde om zich in een stortbui te ontladen. Toch was het een mooie dag geweest. Wie de tijd neemt, zal tijd oogsten.

Zie de slideshow (foto’s:  Corine van den Broek)

Laat een reactie achter

(verplicht)

(verplicht, wordt nooit weergegeven)