Je wordt ouder, papa

Ter ere van mijn zeventigste verjaardag werd ik zaterdagavond door Jurriaan, Renate, Desi en Rikkert getrakteerd op een diner van vijf gangen in het Franse restaurant La Vallade aan de Ringdijk in Amsterdam.

Op een steenworp afstand hiervan, in de Wakkerstraat 5, ben ik in augustus 1971 verliefd geworden op Marijke. En aan de overkant van dit restaurant was destijds een boetiekje ( l‘ Abeille) gevestigd, waar Marijke en ik onze zilveren trouwringen hebben gekocht. Een goed gekozen locatie dus. Voor mij was het een verrassing want vooraf wist ik van niks.

Na afloop liet ik mijn pet onder de stoel liggen. De kinderen zagen dat, maar daar hebben ze niets van gezegd. Dat kon ook zo niet langer, vond mijn dochter Renate. Vanwege mijn kalende kruin droeg ik de laatste tijd een baseballpet met het opschrift Cool Cat. Ooit hadden de kinderen dit petje nog zelf gedragen.

De dagen worden kouder en het hoofd wil ook wat. Om iedereen tevreden te stellen heb ik vanochtend maar een leren pet gekocht bij een pettenwinkel in de Nieuwe Hoogstraat in Amsterdam. Opeens lijk ik nu een beetje op de rijdende rechter. ‘Je wordt ouder papa, geef het maar toe.’ Wat wil je ook, binnenkort word ik pake.

Reageren is niet mogelijk.