Zojuist verschenen

Voor deze bundel hebben wij met zorg acht artikelen geselecteerd van auteurs die meededen aan de Van Helsdingenprijsvraag van 2020-2021. Hiermee willen we u laten zien met wat voor soort inzendingen men aan de prijsvraag meedoet. Deze artikelen tonen de grote verscheidenheid aan benaderingen op het grensgebied van psychiatrie en filosofie. Met bijdragen van: Rick Bellaar, Marc Calmeyn, Tine Molendijk, Huub Mous, Karlijn Roex, Rico Sneller, Jan de Vos en Rosalie de Wildt. 
De prijs van het boek is 15 euro, u kunt het boek hier bestellen. Als u meteen donateur wordt van de Stichting, is de bundel bij uw lidmaatschap inbegrepen. Informatie over donateurschap kunt u hier vinden. 

De Van Helsdingenprijsvraag is een initiatief van de Stichting Psychiatrie en Filosofie. Deze Stichting is in 1989 opgericht door wijlen psychiater René van Helsdingen met als doel om de interactie tussen psychiatrie en filosofie te bevorderen. Een van de manieren om dat doel te bereiken is het uitschrijven van de Van Helsdingenprijsvraag.  De Van Helsdingenprijs kennen wij toe aan het beste werk – boek, artikel(en) of manuscript – op het grensgebied van psychiatrie en filosofie. (Meer informatie over prijsvraag, zie hier.)

Bericht op de site van De Stichting Psychiatrie & Filosofie

Mijn bijdrage aan deze bundel is het essay De schutkleur van de waan. Het is een voorpublicatie van het boek De mateloosheid van de waan dat hopelijk in de loop van dit jaar zal verschijnen.

Reageren is niet mogelijk.