Reclamespot in Nieuwsuur

Schermafbeelding 2016-07-11 om 11.13.31

Zie HIER

2 Reacties »

  1. Eddy Drost

    11 juli 2016 op 18:44

    Het onderzoek van deze meneer slaat helemaal nergens op. Dat de Fryske taal in de problemen zit is klinkklare onzin. Wie een middag door Leeuwarden ( de plaats waar het Frysk het minst wordt gesproken) loopt, hoort nog volop Frysk spreken. Van afname in welke mate dan ook is geen sprake. Het Frysk leeft echt nog wel en staat niet onder druk. De Fryske Academy doet naar mijn weten ook een onderzoek. Ze doen er nogal lang over, maar dat is naar mijn idee alleen om de subsidie te rechtvaardigen… Wanneer komt men met haar bevindingen? Wel verbaas ik mij over de apathische houding van de provincie en bijvoorbeeld de Fryske Beweging, Afûk en dergelijke om het Frysk een positieve boost te geven. Nooit eens initiatieven, alleen maar zeuren en klagen. Het gaat echt niet slecht met het Frysk, maar echt goed is het ook niet. Kan veel beter! Is het niet eens tijd voor de betrokkenen om de koppen bijelkaar te steken en actie te ondernemen? Van Sietske Poepjes hoeven we niet veel te verwachten. Met iedereen wat mee praten, maar inhoudelijk nul komma nul. Wanneer gaat de Provincie nu eens het onderwijs in het Frysk aanpakken en verbeteren? De Fryske Akademy meet en weet en verder alleen een beetje interessant doen. Gaat lekker! De KNAW staat te popelen om hun er uit te flikkeren. Weg 2,5 miljoen subsidie per jaar. Ach Sietske past wel bij. Waar maak ik mij druk om… De Fryske Akademy hoeft helemaal geen groot kostbaar onderzoek te doen naar de staat van de Fryske taal. Zoals ik al zei, een middag door Leeuwarden lopen is genoeg. Kosten, als ik het doe, een doosje La Paz van €2,90..

  2. Huub Mous

    11 juli 2016 op 23:09

    De reclamespot voor mijn boek viel precies op zijn plaats. Het hele item van Nieuwsuur ging over ‘de Fries die in de toekomst sprong’.

Laat een reactie achter

(verplicht)

(verplicht, wordt nooit weergegeven)