Ein letztes Glas im Stehen

unnamed
Met Gert-Jan Slagter, vormgever van de catalogus De noodzaak van een handstand voor de gelijknamige tentoonstelling van Silvia Steiger in Museum Belvédère.
(foto: Rienk Terpstra)

2 Reacties »

 1. Silvia Steiger

  8 maart 2015 op 14:42

  Hm, lieve Huub,
  “EIN LETZTES GLAs IM STEHEN”… dat gaat hopelijk voorlopig niet door.
  Eerder waarschijnlijk is: EIN ERSTES GLAS IM STEHEN”……

  Hartelijk Silvia

 2. Huub Mous

  8 maart 2015 op 15:41

  Beste Silvia, zo had ik het niet bedoeld. De foto is genomen vlak voordat het museum ging sluiten, de laatste ronde dus. Op de achtergrond staat Ilse de Haan, met het glas in de hand…. ‘Ein letztes Glas im Stehen…‘ zo had Reinhard Meij de tekst bedoeld, als ik zijn Duits goed begrepen heb. Met het laatste glas in de hand, staande in de deuropening…’

  Je weet wat ik in mijn openingswoord zei:

  Nog kort geleden mailde Silvia mij: ‘Dit is mijn laatste kans.’ Ik denk dat ‘dat laatste’ wel mee zal vallen, want wie in vijftig jaar tijd met zoveel geestkracht, lichtvoetigheid, veerkracht en vitaliteit een oeuvre op kan bouwen dat staat als een huis, kan nog wel even mee, denk ik zo.’

Laat een reactie achter

(verplicht)

(verplicht, wordt nooit weergegeven)