All romantics meet the same fate

Slide1

13 Reacties »

 1. Wiersma

  20 september 2015 op 00:54

  Oke. We gaan even door over hoe dat nou zit met die vluchtelingen.

  Arnold Karskens. Een van de weinige MSM journalisten die wat mij betreft die title ook waard is.

  ‘Van Turkije naar Kos in een rubberboot – Het vluchtelingendrama van binnenuit’
  ‘Europa lijkt bewust overspoeld met migranten en het ergste moet nog komen’

  Dus zelfs een MSM journalist begint zich toch ernstig achter de oren te krabben: klopt dit allemaal wel?

  http://politiek.tpo.nl/2015/09/09/van-turkije-naar-kos-in-een-rubberboot-het-vluchtelingendrama-van-binnenuit/

  En voor wie het gemist heeft nogmaals:

  Europe or Die.
  Een buitenlandse docu over vluchtelingen uit diverse landen.
  Soortgelijk als Arnold Karskens, maar veel uitgebreider.

  https://www.youtube.com/watch?t=9&v=Tj3AkgVqiF4

  of anders:

 2. Wiersma

  20 september 2015 op 01:14

  En dan hebben we Geenstijl nog (en Geenpeil) met een wat medium read over Het Eeuwige Vluchtelingenprobleem:

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/09/nepverrijking.html

  En zowaar de Volkskrant : 54% Volkskrant-lezers ook maar gewoon fascist

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/09/heil_goedvolk.html

  En nog een stikje mienskipsduiding:

  http://www.geennieuws.com/2015/08/de-vs-vernietigt-europa-en-gebruikt-hiervoor-vluchtelingen/

 3. Wiersma

  20 september 2015 op 03:13

  Maar goed. Nog even tot slot -voor zover- een Britse docu. Over fertillity rates. Oftewel bevolkingsgroei – en krimp.

  Terwijl de westerling bevolkingskrimp kent, kent de moslim bevolking dat niet.

  Volgens de film is de verhouding iets van 1,8 staat tot 8,1.

  Oftewel: de westerling sterft uit, de moslim kent exponential growth. Zelfs zonder moslim aanwas kon je in spanje en italie tien jaar geleden al hele dorpen kopen voor een euro: domweg door bevolkingskrimp.

  Even afgaande op cijfers uit die film: het bizarre scenario zou zich binnen 2 decennia kunnen voordoen, dat u, als ‘rijke westerling’, asiel gaat aanvragen in het nu nog arme(re) oost-europa/balkan.

  Kijk en huiver. Of alle cijfers kloppen weet ik niet, maar het gaat even om het idee. Het gaat ook om het idee dat u niet langer chipsvretend, bierzuipend, nietsdoend, schetenlatend op de bank kunt blijven hangen Idols kijkend en denkend: na mij de zondvloed.
  ‘Het zal allemaal wel wat meevallen, politici weten wat ze doen. Toch?’

  Wel. Met dit soort denkbeelden bent u evolutionair gezien al overleden, alleen weet u dat nog niet.

  U zult zich toch in snel tempo voort moeten planten of domweg accepteren dat u wordt overruled door -weliswaar dezelfde soort maar toch – mensen met heel andere ideeen en opvattingen.

  Puur Darwin, puur evolutie. Je hebt vogeltjes die bessen eten, je hebt vogeltjes die nootjes eten. En die hebben een andere bek.
  Nootjes zijn harder te kraken.

  Ik heb begin dit jaar gezegd: er zijn (minstens) drie woorden die belangrijk zijn/gaan worden in 2015 en dat waren: disruptive, evolutie en kringlopen.

  Nou zijn/blijven kringlopen wat onderbelicht, maar disruptive is zeker aan de orde, en dat heeft evolutionaire gevolgen.

  We zitten in een tijdsgewricht waarin dingen/ontwikkelingen razendsnel gaan. En de gevolgen daarvan ook.
  De decline van het westen gaat in razend tempo.
  De ‘upgrade’ van het midden oosten richting het (rijke) westen gaat in razend tempo.

  Het oosten wordt voorlopig nog overgeslagen, want daar valt niks te halen. NOG niet. Maar dat komt wel.

  Tenzij u vindt van niet natuurlijk, dan is het niet zo.
  Het is immers maar mijn mening.
  Heel hard TRALALA, vingers in de oren, ist weg, ist weg? roepen is echter niet zo mijn ding. En ik ben ook al geen GoedVolk…

  Vandaar mijn idee ook voor nieuw land. Of dat nou een mobiel of floating land is/wordt zal me worst wezen.
  Gaat mij dat lukken? Hahaha! Zou een wonder zijn met nul budget.
  Schat de slagingskans op hooguit 0,00000000000001%
  Hoewel wonderen zijn de wereld nog niet uit en ik durf te wedden dat 0,001% van de mensen het wel met me eens zijn.
  En dat is dan nog steeds 7 miljoen mensen.
  Daar zitten vast wel wat miljonairs of miljardairs tussen die het in principe best een goed idee vinden.

  Want laten we eerlijk zijn: die massa immigratie is voor heel wat olichargen OOK een slechte zaak! Je zal maar geinvesteerd hebben in megastallen voor varkens om iets te noemen: weg geld.

  Daarbij komt: met nieuw land kun je alle parasieten van je afschudden. De vraag is ook of je eigenlijk wel politici nodig hebt.
  Met nieuw land ben je immers vriend noch vijand van wie dan ook.

  Daarbij. Als je top ICT ers voor je plan kunt winnen ga er dan maar vanuit dat banken bibberen. Bankiers staan/stonden lang aan top van de voedselketen, maar zijn inmiddels afhankelijk van ICT ers.
  Dus: ook een evolutionaire verschuiving van macht.

  En dat nieuwe land. Neemt dat ook vluchtelingen op? Nou reken maar! Wetenschappelijke vluchtelingen vooral. Echte wetenschappers bedoel ik dan. En niet degenen die inmiddels allang een oligarchisch of politiek doel dienen.

  En de reden waarom dit kan slagen? Niemand wil dood. Niemand wil lijden. Ook de allerrijksten niet. Nieuw land gaat zich daarom focussen op o.a genezen en niet per definitie middels behandeling op basis dure gepatenteerde medicijnen. Nog afgezien van het feit dat als de mens ooit spacetraveller wordt je niet kunt wachten op ‘meer geld voor onderzoek’ naar alien virsusses.
  Je kunt moeilijk met wat vuurpijltjes wat medicijnen nasturen.

  Er moet dus een one-size-fits-all solution worden gevonden voor ALLE ziekten. In verband met lange reistijden en zo zal de mens toch iets van 1500 jaar oud moeten worden. Kan zoiets? Wel, waarom niet. Cellen vernieuwen zich per dag. Van God moeten we uiteindelijk dood, ben ik het geheel mee eens, maar hij heeft nooit gezegd WANNEER. (en daar komen de kringlopen om de hoek)

  Maar goed, ik dwaalde weer eens héél ver af.
  (Jezus wat een verhaal weer…pppfff…)

  Kijkt en de huivert.

  https://www.youtube.com/watch?v=50dZ5uqmfgU

  Of anders:

 4. Cees Andriesse

  20 september 2015 op 11:57

  Het is zondag. Ook voor mij een dagje vrij van het ernstige werk waar ik me toe verplicht heb (dat wil zeggen: nog weer een boek). In het door mij genoemde boek over Lokale Rechtvaardigheid vind ik de aantekeningen die ik er in 1996 en 2010 bij gemaakt heb om een praatclubje te prikkelen.

  Uit die van 1996 citeer ik: Walzers stellingen zijn dat rechtvaardigheid (1) betekent wat mensen er over beweren, (2) in iedere staat anders is, (3) ook anders is binnen de sferen van de politie, economie, gezondheid en onderwijs, en (4) dat je deze sferen moet scheiden om rechtvaardig te kunnen zijn. Rechtvaardigheid valt met gelijkheid (equity) tussen mensen samen, zonder het monopolie van enkelingen op dominerende goederen.

  Universalisten zoals Habermas en Rawls betogen dat de beperking tot sferen willekeur veroorzaakt, en gevaarlijk wordt als mensen daardoor van een recht worden uitgesloten. De historicus Kossmann maakt duidelijk dat we pas sinds de Amerikaanse en Franse revoluties het idee hebben dat rechten universeel zijn. “Good fences make good societies”, die constatering van Walzer mag juist zijn, maar is aanstootgevend.

  Uit die van 2010 citeer ik: De realiteit van aparte sferen leidt tot de vraag wie er bij hoort en wie niet. Vreemdelingenhaat ontstaat als de openbare orde door een zo grote immigratie verstoord wordt, dat het sociale verzekeringsstelsel instort, de arbeidsmarkt in segmenten uiteenvalt en het rechts-radicalisme gedijt. Die haat ondermijnt het idee dat je je overal kunt vestigen. De toekenning van staatsburgerschap op basis van je afstamming en geboortegrond is evenmin verdedigbaar als die op basis van je rijkdom, geslacht, huidskleur, sociale klasse of religie.

  Maar hoe je het staatsburgerschap ook definieert, in de sociale praktijk zal uiteindelijk uitgemaakt worden “of je er bij hoort of niet”. In een zwak gedefinieerd burgerschap, zoals we dat nu hebben, zien we hoe mensen generaties lang onmachtig zijn zich los te maken van hun geschiedenis en hun cultuur. Welk uitzicht hebben we op verbetering? Geeft de groei van het aantal stemmen op de PVV aan dat een verbetering er niet in zit?

  En nog dit, wat ik in 1996 in bracht: De aparte sferen concurreren om dominante goederen. In een vrije markt wordt zwaar werk, dat goed betaald zou moeten worden, door mensen gedaan die in formele zin op die markt niet eens bestaan – de illegalen. Ook in het onderwijs werkt geen vrije markt …

 5. Hamoud

  20 september 2015 op 18:33

  Cees Andriesse!!

  ‘de gewelddadige cultuur van de Mohammedanen’!!!.Moet gelachen worden of juist huilen?.
  De Moslim wereld bestaat uit 57 landen waarin ,grofweg 1000,000,000 Moslim inwoners leven. Volgens uw definitie ze zijn allemaal ‘gewelddadig’!! Waarom?. omdat ze eenvoudigweg ‘Mohammedaan’ zijn!!!.JESUS CHRISTUS!!.

  Maar wat ik gezegd heb was dat de oorlog burger noch religieus maar wel PUUR AMERIKANSE oorlog met andere MIDDELEN!. de middelen zien wij met blote ogen!.

  Maar zoals iedereen!!?? weet dat het midden oosten van belang is voor de zo geheten American National Security! Welke natuurlijk ook zoals iedereen weet, letterlijk geen grenzen kent zowel boven en onder de aarde, zeker ook zeeën, revieren oceanen als de ruimte DAT alles VALT daaronder. Of vind u niet?.

  Niet veel zeggen maar alleen een vraag vooral wat de rol van Turkije betreft want die is een NATO lid land en die NATO hebt niks te doen dan de Amerikanen van hun dierbare en kostbare securiteit te verzekeren want ‘AMERICA COMES FIERST’ woorden van G. Bosch de vader!.

  De aderen des leven van ISIS zijn in de hand van Turkije en haar geheime dienst Uit de vier hoeken van de wereld komen de terroristen EERST naar Turkije. Ontvangen, getraind en naar Syrië/Irak de grenzen over. . Wapens, pick-ups, GELD TRANACTIE en alles wat uit Syrië en Irak wordt geblunderd olie, fosfaat.. gaat eerst naar Turkije en dan naar de rest van de wereld. En nog veel meer Wat denkt u zelf?.

  Nog de rol van Jordanië en Israel in de zuidelijk deel van het land en de nauwe samenwerking met Al Qaida daar welke Al Nusra front heet!!!. Stel je voor Moslim (extremist) werkt samen met Israel en als hij gewond raakt, in Israel wordt behandeld!! .

 6. Cees Andriesse

  20 september 2015 op 18:38

  Ook nu, later op de dag, na 3 uur gewandeld te hebben langs de Nederrijn, en al die tijd te hebben nagedacht over een ongerijmdheid in een bewijs van Pierre Simon Laplace — ook nu wil ik nog iets zeggen naar aanleiding van het boek Lokale Rechtvaardigheid.

  Was ik niet gebleven bij het onderwijs, één van de sociale goederen waar iedereen recht op heeft, dus ook de kinderen van immigranten, maar ook weer zo’n goed waarvoor geen vrije markt geldt? Onderwijs is zo’n aparte sfeer à la Walzer waarvoor we ooit, bijna honderd jaar geleden en na een politieke koehandel met de Christenen, een aparte wet gemaakt hebben: Artikel 23 van de Grondwet. En hebben de Mohammedanen hier zich niet prompt beroepen op hun recht op eigen scholen?

  Eigen scholen zullen de integratie van immigranten in de Nederlandse samenleving ongetwijfeld bemoeilijken. Dat denk ik. Maar laat ik Herman Philipse citeren, die minder snel tot een conclusie komt: ‘Naast juridische argumenten ontleend aan geldend recht, moeten twee dingen bedacht worden. Eerst zou men empirische prognoses over de ontwikkeling van de islam binnen Nederland op hun waarschijnlijkheid moeten toetsen, en zich dan pas afvragen of artikel 23 ongewijzigd gehandhaafd moet worden, of dat de toepassing ervan veranderd kan worden. Maar los daarvan spelen normatieve voorstellingen over integratie een rol. Is het een taak van de overheid minderheden te stimuleren tot behoud van eigen cultuur, of moet het integratiebeleid er uitsluitend op gericht zijn gunstige voorwaarden te scheppen voor sociaal-economische emancipatie en assimilatie aan de grondwaarden van westers burgerschap?’ Philipse schreef dit in 2003. Hij eindigde zijn beschouwing als volgt:

  ‘Al met al zijn er voldoende gronden om een nieuwe schoolstrijd te ontketenen. Dit is in de eerste plaats een politiek debat over de toekomst van Nederland. Dan helpt het niet een hersenstilstand te krijgen zodra artikel 23 ter discussie gesteld wordt, en, kijkend naar het verleden, star vast te houden aan het bestaande onderwijsbestel. Eerder moet men zich afvragen hoe een nieuw onderwijsbestel vorm gegeven kan worden op een zodanige wijze dat de Nederlandse rechtsstaat ook in 2030 nog vitaal zal zijn, wanneer in Nederland minstens evenveel moslims zullen wonen als katholieken of protestanten. Een radicaal seculiere staat met een radicaal seculier onderwijsbestel bieden daarvoor de beste garanties.’

 7. josse de haan

  20 september 2015 op 19:11

  @Andriesse
  Niet Apart maar Samen – Vereniging voor Openbaar Onderwijs sinds 1866. Seculier!

 8. Wiersma

  20 september 2015 op 23:29

  Goed. Komen er nog een paar.

  En ter info: niet alles wat in de docu’s etc beweerd wordt is niet per definitie mijn mening.

  ‘De oorlog in Syrië en de vluchtelingencrisis – in 6 minuten en 16 seconden. Het Duitse animatiebureau Kurzgesagt maakte dit geweldige filmpje. In no-time wordt duidelijk hoe groot de ramp is, waarom Europa te weinig doet en, belangrijker nog, waarom we deze uitdaging wél aankunnen. ‘

  https://decorrespondent.nl/3373/De-oorlog-in-Syrie-en-de-vluchtelingencrisis-in-6-minuten-en-16-seconden/129674985-3a77c032

  En kijk. Zowaar de msm beginnen zachtjes aan ook ‘complottheorieen’ aan te houden.

  http://www.hpdetijd.nl/2015-09-19/vluchtelingendebat-wordt-gemanipuleerd-valse-beelden/

  En hoe hilarisch… deze man werd uiteraard keihard uitgelachen, maar…

  ‘Gaddafi’s grimmige voorspelling komt uit: Europa zal worden overspoeld door vluchtelingen’.

  ‘De miljoenen vluchtelingen die Europa binnenstromen komen voor westerse politici als een verrassing. Dat zou niet het geval zijn geweest als het Westen had geluisterd naar de Libische leider Muammar Gaddafi.

  Een aantal van deze vluchtelingen zou niet op zoek zijn naar een toevluchtsoord in Europa als hun huis niet was vernietigd als gevolg van het kortzichtige, agressieve westerse beleid.

  In maart 2011 waarschuwde Gaddafi dat Europa zonder een verenigd en stabiel Libië geen vat zou kunnen krijgen op de talloze migranten uit Afrika en het Midden-Oosten. In tegenstelling tot westerse leiders begreep hij kennelijk dat miljoenen naar Europa zouden vluchten als Tripoli zou vallen.

  Zee van chaos

  “Miljoenen zwarten kunnen de oversteek maken naar Frankrijk en Italië,” vertelde hij aan France 24. “Libië speelt een belangrijke rol bij de veiligheid in het Middellandse Zeegebied.”

  Gaddafi’s zoon Saif, die de doodstraf heeft gekregen, zei in hetzelfde interview: “Libië wordt mogelijk het Somalië van Noord-Afrika, van het Middellandse Zeegebied. Je zult piraten gaan zien in Sicilië, op Kreta en op Lampedusa. Er zullen miljoenen illegale immigranten komen. De terreur komt steeds dichterbij,” zei hij.

  Kolonel Gaddafi zei: “Het Middellandse Zeegebied zal veranderen in een zee van chaos.”

  Niemand luisterde naar hem. Het Westen besloot het land te bombarderen om hem af te zetten. En wat is er van Libië geworden? Het land wordt uit elkaar getrokken door rivaliserende fracties en radicalen.’

  http://www.ninefornews.nl/gaddafis-grimmige-voorspelling-komt-uit-europa-zal-worden-overspoeld-door-vluchtelingen/

  ————————————————————-

 9. Wiersma

  20 september 2015 op 23:29

  Goed. Komen er nog een paar.

  En ter info: niet alles wat in de docu’s etc beweerd wordt is niet per definitie mijn mening.

  ‘De oorlog in Syrië en de vluchtelingencrisis – in 6 minuten en 16 seconden. Het Duitse animatiebureau Kurzgesagt maakte dit geweldige filmpje. In no-time wordt duidelijk hoe groot de ramp is, waarom Europa te weinig doet en, belangrijker nog, waarom we deze uitdaging wél aankunnen. ‘

  https://decorrespondent.nl/3373/De-oorlog-in-Syrie-en-de-vluchtelingencrisis-in-6-minuten-en-16-seconden/129674985-3a77c032

  En kijk. Zowaar de msm beginnen zachtjes aan ook ‘complottheorieen’ aan te houden.

  http://www.hpdetijd.nl/2015-09-19/vluchtelingendebat-wordt-gemanipuleerd-valse-beelden/

 10. Wiersma

  20 september 2015 op 23:41

  En hoe hilarisch… deze man werd uiteraard keihard uitgelachen, maar…

  ‘Gaddafi’s grimmige voorspelling komt uit: Europa zal worden overspoeld door vluchtelingen’.

  ‘De miljoenen vluchtelingen die Europa binnenstromen komen voor westerse politici als een verrassing. Dat zou niet het geval zijn geweest als het Westen had geluisterd naar de Libische leider Muammar Gaddafi.

  Een aantal van deze vluchtelingen zou niet op zoek zijn naar een toevluchtsoord in Europa als hun huis niet was vernietigd als gevolg van het kortzichtige, agressieve westerse beleid.

  In maart 2011 waarschuwde Gaddafi dat Europa zonder een verenigd en stabiel Libië geen vat zou kunnen krijgen op de talloze migranten uit Afrika en het Midden-Oosten. In tegenstelling tot westerse leiders begreep hij kennelijk dat miljoenen naar Europa zouden vluchten als Tripoli zou vallen.

  Zee van chaos

  “Miljoenen zwarten kunnen de oversteek maken naar Frankrijk en Italië,” vertelde hij aan France 24. “Libië speelt een belangrijke rol bij de veiligheid in het Middellandse Zeegebied.”

  Gaddafi’s zoon Saif, die de doodstraf heeft gekregen, zei in hetzelfde interview: “Libië wordt mogelijk het Somalië van Noord-Afrika, van het Middellandse Zeegebied. Je zult piraten gaan zien in Sicilië, op Kreta en op Lampedusa. Er zullen miljoenen illegale immigranten komen. De terreur komt steeds dichterbij,” zei hij.

  Kolonel Gaddafi zei: “Het Middellandse Zeegebied zal veranderen in een zee van chaos.”

  Niemand luisterde naar hem. Het Westen besloot het land te bombarderen om hem af te zetten. En wat is er van Libië geworden? Het land wordt uit elkaar getrokken door rivaliserende fracties en radicalen.’

  Als u tijd hebt: bekijk ook zijn speech @ de UN.

  http://www.ninefornews.nl/gaddafis-grimmige-voorspelling-komt-uit-europa-zal-worden-overspoeld-door-vluchtelingen/

  —-

  ‘ Europe or Die: de handel in vluchtelingen in Libië (Deel 2)

  ‘In een wanhopige poging om een beter leven in Europa te beginnen, vertrekken iedere maand duizenden vluchtelingen en migranten vanaf de kust in Libië om de Middellandse Zee over te steken. Alleen dit jaar zijn al meer dan 2.000 mensen gestorven tijdens de gevaarlijke reis. De reis door Libië is gevaarlijk en sinds de val van Muammar Kadhafi in 2011 heeft het land moeite om stabiel te worden en te blijven. De poreuze grenzen bij de woestijn, rivaliserende strijders en een zwakke regering hebben een groot deel van Libië in complete chaos achtergelaten.’

  http://www.vice.com/nl/video/europe-or-die-de-handel-in-vluchtelingen-in-libi-deel-1-2934

  Even een korte tussen-samenvatting.

  -Amerika en het westen heeft ten eerst Saddam /Irak terug gebombardeert naar de middeleeuwen, waardoor onrust en choas daar,
  -Zelfde deden ze met Gadaffi, waardoor Libie onstabiel is en een oversteek punt voor vluchtelingen,
  – Amerika ‘vergat’ wapens en tanks mee te nemen na de golfoorlog, waardoor de extremisten daar goed bewapend zijn,
  -Amerika levert wapens en trainingen aan Syrische ‘rebellen’.

  En nog véél meer, maar dat komt nog.
  Want dit is een wespennest van jewelste.

  Maar begint u inmiddels wat patronen te herkennen?
  Ziet u die olifant in de kamer inmiddels ook?

 11. Wiersma

  21 september 2015 op 04:53

  @ Cees Andriesse: over onderwijs.

  Ten eerste: Ik pleit al tijden voor een denktank.

  Ten tweede: de huidige ontwikkelingen gaan véél en véél sneller dan politici, media of het onderwijs bij kunnen houden.

  Voor wie niet gisteren uit een ei kwam, kun je zien dat de polletiek alleen al keihard faalt. En dat stuurt dan weer het onderwijs aan. Kun je nagaan hoe lang het onderwijs zou na-ijlen op de werkelijkheid. Dit is heden ten dage geen realistisch scenario meer.

  Oftewel: er moeten dingen écht drastisch veranderen.
  Europa kan zich niet (meer) veroorloven om het leven en omstreken te zien als een Rijnreisje, waarin altijd gewacht moet worden op de laatste passagier aan boord.

  Vandaar mijn idee van nieuw land. MET een gastland overigens hoor. Maar waar het op neerkomt is: de snelsten gaan alvast vooruit.

  Dit is te vergelijken met verkenners. Oorlogen worden gewonnen of verloren door (informatie van) verkenners.

  En net als in oorlogssituaties is snelheid van informatie van belang.

  En zowel de polletiek als de msm media zijn VEEL te traag geworden om de snelheid van informatie aan te kunnen.
  Nog afgezien van allerlei dubbele agenda’s en politieke spelletjes etc.

  Ergo: het zijn de kreupelen van de maatschappij geworden waar iedereen tenenkrullend op moet wachten. Daarom schiet dit hele Rijnreisje ook niet op.
  Je kent het wel: ‘met de kennis van nu hadden we het toen anders moeten doen’ etc.

  Yeah right.

  Die hele globalisering vergt dat in feite ALLE mensen ter wereld hun perceptie immens moeten opschalen van regio, naar globaal.
  Kan een mens dit aan? In een paar decennia? Welnee.
  Too much. Too big.

  Is er iemand die begrijpt dat als een amerikaanse huizenbank failliet gaat dat dan ineens de hele werelds in crisis is?
  Leg dat de groenteboer op de hoek maar eens uit.
  Is het ook logisch? Welnee.

  Misschien zijn er intussen wel 20 Chinese, 10 Japanse, 5 Brazilliaanse, en 18 Russische banken omgevallen.
  Waarom horen we daar niks van? Heeft dat geen invloed wereldwijd?

  Ik zie het wat zo. Als wiskundige kun je ook niet wachten totdat het stomste jongetje van de klas de stelling van Pythagoras ook eindelijk snapt, voordat jij verder kunt met fractaal berekeningen of zo.

  Evolutionair gezien is dit ook totaal onlogisch.
  Als het ergens slecht kersen eten is, moet je of verkassen of jezelf aanpassen.

  En door de souvereiniteit weg te geven aan de EU kun je je in feite niet zelf meer (zelf) aanpassen en dus blijft over: verkassen.

  Fight, flight or freeze: meer keuzes zijn er niet in de evolutie.

  Wat de eu en nl doet is: freeze. Sommige landen doen al wat aan fight, door hekken te plaatsen, maar het merendeel doet aan freeze. Vingers in de oren, ogen dicht, en keihard roepen: ist weg? Ist weg!?

  En ondertussen tienmiljoenmiljard ‘discussies’ op media en dergelijke, met nul uitkomst natuurlijk. Verspilde energie. Ook dat is tegen-natuurlijk: leven is gebaseerd op zo weinig mogelijk verspilling en een zo hoog mogelijk rendement op energie.

  Mijn idee van ‘flight’ klinkt misschien a-sociaal. Maar wat als je 2000 superhoog opgeleide en invloedrijke mensen op één plek weet te krijgen? Oftewel: biedt een plaats aan wetenschappers waarin ze volledig vrij zijn, niet gebonden zijn aan wetten van een land of politieke of olichargische belangen.
  0,001% is al genoeg.

  Zijn die er? Jaah! Die zijn er. Genoeg. Zat!

  Lost dit mondiale problemen op?
  Misschien.
  Het is een beetje vergelijkbaar met muzikanten. Zet die bij elkaar en ineens is er een band.

  Zet wetenschappers bij elkaar en ineens is er ook een band maar dan anders.

  Dit zeggende schiet me nog wat te binnen. Je kunt op nieuw land dus ook -weet ik wat voor weken houden.

  Muziekweken. Schilderweken. Wetenschapsweken. Filosofie weken. Politieke weken. Weet- ik -wat -voor-weken.
  Punt is dat het internationaal is. In nieuw land, dus geen polletieke issues etc.

  Oke. Ik dwaalde weer eens ernstig af.
  Nou ja, ik niet zozeer, mijn brein 🙂

 12. Cees Andriesse

  21 september 2015 op 10:14

  Onbekende maar door stormen bewogen Wiersma!

  Ik wil weer aan het werk, want het is maandag en de werkster is binnen. Helaas keek ik nog even naar de laatste bijdragen aan de blog van Mous van gisteren, zodat ik weet door jou te zijn aangesproken. Is dat iets dat ik kan negeren? Dit is geen collegezaal, waarin je beleefd op alle vragen en suggesties ingaat. Bovendien is de man die me aanspreekt, maar volgens mij een masker op heeft, geen woedende grossier in taalfouten.

  Ik moet nu iets doen, en proberen hem duidelijk te maken dat meedoen aan een openbaar debat voor mij niet betekent, en nooit betekend heeft, dat ik het enige werk laat liggen waar ik goed in ben. Voor de rest ben ik ‘Freischwebende Intelligenz’. Zo nodig maak je je daar maar vrolijk om, Wiersma. Om goed te zijn in mijn werk moet ik vrij zijn, ‘schweben’. Vergelijk me maar met Archimedes die door een soldaat gedood werd toen hij, de wiskundige, hem, de brave borst, uitschold omdat zijn cirkels vertrapt werden. Wat op het internet allemaal rond giert wil ik niet weten. Er is veel paniek bij, lijkt me, ook onzin en vuilspuiterij. De duizend goed geschreven en geredigeerde boeken die ik in de kast heb zijn me meer dan genoeg.

  Wel, dan ga ik nu verder met mijn rekenwerk.

 13. Wiersma

  22 september 2015 op 06:03

  @Cees Andriesse:

  ‘Freischwebende Intelligenz’.

  Nee mijnheer Andriesse: daar maak ik mij geenszins vrolijk om, oftewel, daar lach ik niet om, ik vind JUIST dat wetenschap zo moet zijn. Geheel vrij dus. No strings attached.
  Net als kunst in feite.

  En dat is dan ook precies de reden dat ik wetenschap vaak tussen aanhalingstekens zet, omdat veel ‘wetenschappers’ tegenwoordig een politiek doel nastreven, zoals met global warming, en weer anderen een oligarchisch doel nastreven zoals in de chemie en met name pharmacie.

  Niet zelden komen wetenschappers NA hun pensionering met echte feiten naar buiten. Hangt een beetje van de tak van sport af.

  Maar ik zou zeggen: geniet van uw vrijheid, (zolang dat alles nog kan) en reken er lekker op los.

  Stel dat Al Gore ooit gezegd had: ‘The art is settled’.

  Maar goed. Het antwoord aller vragen is natuurlijk…. 42.

  Vandaar deze band. En ehm… iets met Hitchhiker’s Guide to the Galaxy.

  https://www.youtube.com/watch?v=PGNhNlvZPls

  of anders

  http://www.youtube.com/watch?v=PGNhNlvZPls

  Maar hoe dan ook. Houdt u de zonzijde?

  —————————————————————————————————————————————–

Laat een reactie achter

(verplicht)

(verplicht, wordt nooit weergegeven)