De avond van de stervende media

De Leeuwarder Courant organiseert in samenwerking met Debatcenrum De Bres een debat over het rapport van de commissie Brinkman over innovatie bij de gedrukte pers en de toekomst van de nieuwsvoorziening in Nederland. Het debat wordt woensdag 1 juli gehouden in het Debatcentrum De Bres, Schoolstraat 4 in Leeuwarden en begint om 20 uur. Deelnemers aan het debat zijn: Rimmer Mulder (hoofdredacteur van de Leeuwarder Courant en lid van de commissie Brinkman), Jacco de Boer )internetdeskundige), Rein Tolsma (hoofdredacteur Omrop Fryslân) en Albert Sikkema (hoofd van de afdeling Communication en Multimedia Design van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden).

Dat wordt lachen. Ik denk dat Rimmer Mulder de stelling gaat verkondigen, dat de enige nog in bedrijf zijnde steenkolenmijn in Europa gesubsidieerd moet worden door een extra heffing op kernenergie. Dat is natuurlijk de kar achter de wagen spannen. Joop den Uyl was ooit zo wijs om die ouwe troep in Limburg gewoon te sluiten. Het is even slikken, maar er komen nu eenmaal andere tijden, daar helpt geen liever moeder aan. Dagbladen zullen de hand in eigen boezem moeten steken. Het is de dood of de gladiolen. Teruglopende oplages, minder advertenties, geen contact met een jongere generatie, en geen heldere strategie over wat wat men als krant op internet moet uitspoken, dat alles wordt nog eens versterkt door de huidige economische crisis.

Kortom, de krant is op sterven na dood. Maar in plaats dat men inventief wordt, gaat men uit jaloezie op de internet een ‘succes-tax’ bepleiten voor alle internetgebruikers. Dat is van de gekke natuurlijk. Rimmer Mulder heeft nog altijd het idiote idee in zijn kop, dat  het nieuws een exclusief product is van de krant. Nee Rimmer Mulder, de krant maakt geen nieuws! De krant is niet de werkelijkheid en de LC al helemaal niet. Waarom is men bij de LC niet al jaren geleden op het idee gekomen om een LC NEXT te beginnen, zoals de NRC zijn eigen NRC NEXT op de markt heeft gebracht om zo de jonge klant aan de krant te binden. Natuurlijk niet, daar is die Rimmer veel te suf voor. Die man heeft helemaal geen ideeën. Hij heeft alleen arrogantie. Maar gelukkig komt hoogmoed nog altijd voor de val. Komt dat zien, de avond van de stervende media! De verlossing is nabij. De verlossing van de Leeuwarder Courant!

Laat een reactie achter

(verplicht)

(verplicht, wordt nooit weergegeven)