Asing Walthaus is een lul!

belichting2-1.JPG

Asing Walthaus doet op zijn weblog ‘Bij het oude’ (http://walthaus.blogspot.com/) uitgebreid verslag van ‘de leukste manifestatie die hij in jaren heeft meegemaakt’. Afgelopen zondag werd op het Zaailand met steigers, hoogwerkers en ballonnen een indruk gegeven van hoe groot het eigenlijk allemaal wordt, de nieuwe winkels en het Fries Museum. Woensdag is daar een referendum over.

Vorige week heeft zijn hoofdredacteur Rimmer Mulder in zijn rubriek ‘Achter en kolommen’ omstandig beweerd, dat de Leeuwarder Courant correct gehandeld heeft in de berichtgeving over het project ‘Nieuw Zaailand’. Enige weken geleden had ik met Rimmer Mulder over deze kwestie een uitgebreide emaildiscussie op het forum van Go-gol. Op 22 april j.l. deed Asing Walthaus in de LC verslag van het Attiek-debat over het Zaailand, waarbij ik scherpe kritiek heb geuit over het ontwerp van de architect Hubert Jan Henket. Asing schreef hier een lullig stukje over, waarin met geen woord werd gerept over mijn kritiek.

Wie schetst mijn verbazing? Asing doet nu – nota bene op zijn eigen wegblog! – uitgebreid verslag van de discussie zondagavond in de Bres. Nu weet hij opeens wel wat objectieve journalistiek is. Kennelijk vindt hij zijn eigen weblog interessanter dan de cultuurpagina van de LC!

Welaan Asing, hier komt een primeur, waar je je vingers bij kunt aflikken. Bovenstaande 3D-simulatie van het ontwerp voor het Zaailand heb ik vandaag via via – uit betrouwbare bron – in mijn bezit gekregen. Deze simulatie laat de werking zien van het zonlicht op het toekomstige Zaailand om 12 uur ’s middags. Het effect is ontluisterend. De winkelstraat naast de zogeheten ‘slurf’ is volledig in het duister gehuld. Dit wordt een donkere steeg, waar niemand straks wil vertoeven, laat staan winkelen. Geen klandizie, geen economische meerwaarde. Het Zaailand wordt een doods mausoleum van steen. Kortom: een ramp voor Leeuwarden

Schrijf daar eens over in die kut-krant waar je voor werkt. Weet je wat je bent Asing? Een lul!

Laat een reactie achter

(verplicht)

(verplicht, wordt nooit weergegeven)