Nothing to do today but smile

Sommige liedjes worden er niet beter op na verloop van tijd, maar dat geldt niet voor allemaal. Op YouTube vond ik deze opname van The only living boy in New York, gezongen door Paul Simon, die overigens steeds meer op Andries Veldman gaat lijken. Maar het is natuurlijk omgekeerd. Hoe dan ook, de oorspronkelijke versie van deze song was van Simon en Garfunkel, ooit een onafscheidelijk duo. In hun begintijd werden ze ook wel ‘Tom and Jerry’ genoemd. Ze hoorden bij elkaar als waren zij twee broers. Als The Everly Brothers, want daar leek hun muziek wel op met die fraaie close harmony. Op Wikipedia las ik dat Paul Simon dit liedje geschreven heeft voor Art Garfunkel, die naar Mexico moest voor filmopnamen voor Catch 22. Vandaar dat de tekst zich richt tot ‘Tom’. Paul bleef dus alleen achter in New York, waar hij de songs schreef voor de elpee Bridge over troubled water. Nooit geweten. Eigenlijk geeft dit na al die tijd een nieuwe dimensie aan de tekst, nu Paul alleen is overgebleven en Art niet meer meedoet. ‘I know you’ve been eager to fly now.’ Als Paul dit zingt, maakt hij een rare grimas. Die woorden worden dubbelzinnig en dat was aanvankelijk niet zo bedoeld. Ik heb het altijd een mooi liedje gevonden, vooral vanwege die ene zin: ‘Hey, I’ve got nothing to do today but smile’.

Laat een reactie achter

(verplicht)

(verplicht, wordt nooit weergegeven)