Mousen in het nieuws

 

Vorige week woensdag heeft de politie in Leeuwarden acht leden van een jeugdbende opgepakt die zichzelf Money Making Machine (MMM) noemde. De bende wordt verdacht van inbraken, straatroven en drugshandel. De medio 2005 opgerichte bende had een eigen website waar MMM zich op provocerende wijze presenteerde. Dit bericht haalde – via het ANP – de landelijke media. Zo maakten o.a. De Telegraaf en het Reformatorisch Dagblad melding van de zaak.

Op het landelijk nieuwsportaal van De Telegraaf las ik het volgende: “Volgens persofficier van justitie in Leeuwarden, Huub Mous, probeerde de bende zich te spiegelen aan gangsterrappers. „De gangsterrapcultuur lijkt wel leuk, maar het is wel strafbaar”, aldus Mous”.

Arme Henk Mous! Sinds enige tijd is hij persofficier van justitie in Leeuwarden. In die hoedanigheid komt hij tegenwoordig geregeld in het nieuws. Zoveel Mousen zijn er niet die geregeld in het nieuws komen. Zo heb je Joris Mous (van de popgroep ‘Luie Hond’), een vrouwelijke theologe uit Bolsward en natuurlijk mijn zoon Jurriaan die wel eens ingezonden brieven schrijft. Maar dan heb je het wel zo’n beetje gehad.

Bij het ANP denken ze kennelijk, dat als er nieuws komt uit Fryslân, waar een Mous bij betrokken is, dat Huub Mous het wel weer zal wezen. Mooi niet dus. Maar het geeft wel misverstanden. Zo worden er nu bij allerlei landelijke media verkeerde knipselarchieven aangelegd, of digitale archieven zoals dat tegenwoordig vaak gaat. Straks lees ik nog ergens dat de persofficier van justitie in Leeuwarden ook bekend staat als een ‘gevreesd polemist’ en sinds tijden een conflict heeft met de hoofdredacteur van de Leeuwarder Courant.

Ik denk dat ik maar van naam ga veranderen. Voortaan heet ik Henk Mous.

Laat een reactie achter

(verplicht)

(verplicht, wordt nooit weergegeven)