De loop van het leven

Ik had een actueel Curriculum Vitae van mijzelf nodig en dacht: kom ik laat ChatGPT dat eens doen. Dit was het resultaat.

Ervaren cultuurcriticus en schrijver met een diepgaande interesse in kunst, filosofie en maatschappelijke vraagstukken. Beschikt over uitgebreide kennis op het gebied van moderne en hedendaagse kunst, literatuur, en culturele ontwikkelingen. Bewezen staat van dienst in het analyseren en interpreteren van kunstwerken en het schrijven van toegankelijke en diepgaande teksten voor een breed publiek. Flexibel en creatief met sterke communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.Bekendheid met verschillende publicatieplatforms en sociale media. Sterk organisatorisch vermogen.

Werkervaring:

 • Freelance Cultuurcriticus
  • Schrijven van essays, recensies en opiniestukken over kunst, literatuur en maatschappelijke vraagstukken voor diverse publicaties, waaronder kranten, tijdschriften en online platforms.
  • Geven van lezingen en presentaties over uiteenlopende onderwerpen binnen de kunst- en cultuurwereld.
  • Adviseren van culturele instellingen en organisaties op het gebied van tentoonstellingen, kunstprogrammering en cultureel beleid.
 • Hoofdredacteur Kunsttijdschrift
  • Verantwoordelijk voor de redactionele inhoud en strategie van een toonaangevend kunsttijdschrift.
  • Coördineren van het redactieteam en het selecteren en bewerken van bijdragen van auteurs.
  • Ontwikkelen van concepten voor speciale uitgaven en themanummers.

Opleiding:

 • Master Kunstgeschiedenis, Universiteit van Amsterdam 

*****

Mocht het niet allemaal waar zijn, het is in ieder geval mooi gevonden. CV’s zijn trouwens altijd mooier dan de werkelijkheid. Als ik heel eerlijk zou zijn, dan krijg je een heel ander beeld te zien. Het is wat het is . This is the life….

Huub Mous is lichtelijk paranoïde van aard en heeft last van een manisch depressieve golfslag in zijn gemoedsleven. Veel mensen weten niet wat ze met hem aan moeten. Sommigen vinden hem arrogant, betweterig, narcistisch en ijdel, maar voor wie hem werkelijk kent valt hij best wel mee. Hij is een babyboomer, was ooit katholiek en heeft een randstedelijke achtergrond. Hoewel hij al ruim veertig jaar in Friesland woont en een raszuivere Friese verwekker heeft gehad, staat hij zeer ambivalent tegen tegenover de Friese taal en cultuur. Niettemin heeft hij een obsessieve aandacht voor alles wat zich Fries noemt of daar voor door wil gaan. Soms vindt hij zichzelf geniaal, maar over het algemeen neemt hij zichzelf niet al te serieus. Hij is redelijk asociaal maar tegelijk ook huiselijk. Hij houdt van gekke mensen. Lievelingsboek: de Bijbel..

Reageren is niet mogelijk.