Corona wise, life foolish

Huub Mous, The bright side of life, olieverf op doek, 100 x 140 cm, 1976

Waarde lezer en tijdgenoot. U bent gewaarschuwd. Reageer niet op dit weblog. U die dit leest – en wellicht wilt reageren –  ik ken u niet, en toch ook weer wel. In deze wonderlijke tijden leven wij allen als strangers in the night, tezamen in de corona-bubble. Wij begeven ons in duistere sferen en menen te weten wat we doen. Maar wij weten het niet. We doen net alsof we het weten, en alleen dàt weten we donders goed.

In deze bubble zijn wij ‘beterweters tegen beter weten in’. Dat is het kenmerk van dit nog vormloze bestaan. Het brengt ons tezamen in de meest wonderlijke sferen. Niet alleen in de wereld, maar in onszelf. De corona-bubble is een nog onbekende ruimte naast ons, met ons, en zonder ons. De corona-bubble is een eindeloze schuimzee van bubbels. Komt allen tezamen .. alone in the bubble.

De corona-bubble is een ruimte die ons uitdaagt en op de proef stelt. Een ruimte als een droom die echt is. Een ruimte die geen ruimte is. Wij laten ons meevoeren door de corona-vanger van Hamelen. Wij willen volgzaam zijn. Wij laten ons disciplineren. Wij internaliseren alles wat van hogerhand bevolen wordt. Wij willen geestloos zijn, bang zijn. Wij willen ons eigen angstzweet ruiken. Call the police, we’re all gonna die!

Wij zijn wijs in het kleinste risico, maar dwaas in de grootste kwaliteit van leven. Wij hunkeren naar een strelend gebaar, maar creperen van de huid-honger. Wij snakken naar adem, maar zitten op onze eigen zuurstofslag. Wij zijn verbannen en gedoemd om eenzaam en alleen te sterven in onze eigen corona-bubble. Wij verzetten ons niet. Nooit! Ook al klopt hier geen anderhalve meter van. Maar daarom niet getreurd. Wij zingen! Wij troosten! We vieren euforisch ons eigen lot!

Fuck corona! Fuck die valse mienskip-bullshit! We are walking on the bright side of corona. We balanceren vol overgave op de rand van de afgrond. Terwijl – als je goed om je heen kijkt – eigenlijk niet eens zoveel aan de hand is. Dood gaan we ooit allemaal. Dit is een vergissing met verstrekkende gevolgen. Al was het maar omdat niemand straks nog weet, dat de inschatting van de ware impact van corona ooit een tragische vergissing was.

1 Reactie »

 1. Titia

  16 mei 2020 op 17:04

  Dank dank dank !!!

  Inderdaad we komen
  en gaan .
  Het heeft niet heel veel meer om hakken
  dan je voor te planten plezierig leven
  En niet te vergeten ,zelf de slingers op hangen !!!
  corona is een slecht in elkaar bedacht destructief plan
  Een grote vergissing ,.
  Met slapende in angst gehouden medemens
  En zo komt men tegenover
  elkaar te staan …

  verontrustend ….

  Wat ? corona ?! herhaalde de boer op de trekker , nee
  Gjin least fan,te drok .
  En ploegde voort

Laat een reactie achter

(verplicht)

(verplicht, wordt nooit weergegeven)