Trump koopt loten voor Willem Barentsz

Persbericht

Harlingen, 10 november 2018

Donald Trump koopt 100 loten voor Willem Barentsz

Gisteren werd bekend dat Donald Trump 100 loten heeft gekocht in de loterij voor de Willem Barentsz. De reconstructie van het expeditieschip Willem Barentsz, dat onlangs te water is gelaten, wordt in Harlingen door vrijwilligers gerealiseerd. Om de afbouw en de exploitatie te kunnen bekostigen wordt een loterij georganiseerd. Voor  €96 per lot maakt men kans op een woonhuis aan het Noordijs in Harlingen. Maximaal worden er 9999 loten verkocht, bij 8000 verkochte loten gaat de loterij definitief door en zal de trekking op donderdag 15 november a.s. plaatsvinden. Er moeten nog 2379 loten verkocht worden, dus het spant erom of de trekking door zal gaan.

Donald Trump houdt van schepen. In de zomer van 1989 bestelde de toen 42-jarige Trump bij Amels in Makkum een 128 meter lang plezierjacht van ongekende luxe. Er zouden ondermeer een discotheek, een bioscoop, een theater, zwembaden, bubbelbaden en een congreshal aan boord zijn. In de hal van Amels werd ook ook de Prins Willem gebouwd, het VOC-replica dat nu Holland Village in Japan opsiert. Trump is destijds meerderde malen in Makkum geweest en bezocht bij die gelegenheid ook de oude haven van Harlingen.

Mocht de trekking van de loterij donderdag a.s. doorgang vinden, dan is het nog onbekend of Donald Trump persoonlijk in Harlingen aanwezig zal zijn. 

Lot kopen? Zie hier: 

https://loterij-harlingen.nl/loterij/lot-kopen/

Reageren is niet mogelijk.