Tegen de stroom in

Ik zal mezelf weer in de touwen moeten nemen. Ik moet weer opnieuw geboren worden. Acht weken lang heb ik me laten meedrijven op mijn gevoel, alsof ik weer ronddreef in de baarmoeder. Het was een vreemd soort intieme nabijheid waar geen woorden voor zijn. Marijke was overal om me heen. Ik hoorde haar hart, haar adem, haar stem. Daar is niets mis mee. Maar ik moet weer vooruit. Tegen de stroom in. De wereld in. Marijke zou het niet anders gewild hebben.

Dit schreef ik op 21 november 2016, vandaag een jaar geleden, op mijn blog If I was a sculptor. Facebook herinnert me elke dag weer aan de woorden die ik precies een jaar geleden schreef. Zo komen er deze weken heel wat herinneringen boven aan het najaar van 2016, dat voor mij nogal onstuimig was. Na het overlijden van Marijke was het storm op de levenszee.

De uitgever, waar ik het in mijn blog van vorig jaar over had, is na negen maanden – en veel onderling overleg – afgehaakt. Hij durfde de uitgave van mijn manuscript Jihad of verstandsverbijstering uiteindelijk niet aan. Toch zal het boek gaan verschijnen, maar nu bij uitgeverij Aspekt, die eerder ook mijn boek Modernisme in Lourdes op de markt bracht. Ik ben er het afgelopen jaar zowat elke dag mee bezig geweest. Het was mijn manier van overleven. Dode vissen drijven met de stroom mee, levende zwemmen er tegenin.

Gisteren kreeg ik bericht van Aspekt dat overmorgen een bestelwagen bij mij voor de deur komt om 135 boeken af te leveren. Dat is zessenhalve doos vol. Van deze 135 exemplaren zijn er tien die je als auteur so wie so krijgt van de uitgever. De overige 125 moest ik zelf vooraf afnemen om de uitgave financieel mogelijk te maken. Dat heeft mij een slordige duit gekost. Gelukkig heb ik inmiddels 43 boeken via voorintekening aan belangstellenden kunnen verkopen. Deze gaan begin volgende week op de bus.

Wie nog belangstelling heeft…. er is dus nog volop voorraad. Voor zo’n mooi boek – 206 pagina’s – is de prijs (18.95) geen geld. U krijgt het bovendien gratis thuisbezorgd. Wat wil je nog meer! Even een mailtje (met uw huisadres) naar: huub [apenstaart] huubmous [punt] nl,  en dit prachtboek valt nog voor Sinterklaas bij u in de bus. Doen!

(zie ook; hier)

Reageren is niet mogelijk.