Een deuk in een baksteen

Nooit gedacht dat ik ooit nog eens samen met Oeds Westerhof een workshop zou verzorgen. En dan nog wel negen keer in het Friese jubeljaar 2018!  Misschien dat Oeds inmiddels een cursus karate heeft gevolgd en nu een deuk in een baksteen kan slaan. Laatst toen ik op weg was naar de Mata Hari-soirée in het Fries Museum, liep hij zo maar naast me aan de hand van zijn nieuwe vriendin. Oeds was, zoals de etiquette die avond voorscheef, keurig in avondkleding gehuld.

Hij had de juiste after shave op. Geen JOOP!, want daar heeft hij een gruwelijke hekel aan. Mannen met JOOP! op deugen niet, zo liet hij mij ooit weten. Hij droeg ook niet meer die vreemde suède schoenen waarmee ik hem nog niet zo lang geleden uit de Blokhuispoort zag komen.

Oeds wil altijd gekleed gaan als een artistiek leider. Maar dat is hij niet. Nooit geweest ook. En hij zal het ook nooit worden. Hij kleedt zich dan ook als een artistiek leider zoals Koot & De Bie dat zouden doen in een satirische sketch. Laatst nog zag ik hem nog op het Zaailand poseren met zo’n incourant model colbertjasje met een veel te groot pied-de-poule-motief of iets wat daarop leek.

(foto: Karen Bies. Omrop Fryslân)

Maar het moet gezegd, zijn ringbaardje dat hij soms laat staan, kan heel artistiek ogen, zeker nu hij wat grijze baardharen krijgt. Ja, de babyboomers-hater van weleer, die zich altijd een trotse vertegenwoordiger achtte van Generatie X, wordt zelf ook een dagje ouder. ‘Je wordt ouder, papa, geef het maar toe.’ Een wonderkind van… jeetjemina… hoe oud zou Oeds zijn? Zeker over de vijftig, dacht ik. Hoe gaat de tekst ook al weer…?

‘En een wonderkind van vijftig,
dat is een naar geval
die zoveel had kunnen worden,
maar die niks meer worden zal’.

Een ‘jobhoppende jongere‘, zo heb ik Oeds ooit genoemd, toen hij mij als een van zijn oudste werknemers bij Keunstwurk had ingedeeld in Cultuurpretpark Methusalem. Oeds leest mijn weblog altijd trouw, dus mijn opbouwende kritiek zal hij zeker kunnen waarderen, zo schat ik in.

Maar nu ga ik dus samen met Oeds workshops verzorgen. Hoe noem je dat ook al weer? Bien étonnés de se trouver ensemble….

Lees en huiver op de site van de Stichting TIJD:

U kunt zich vanaf nu inschrijven voor één of meer van de negen workshops Ecokathedraal denken en werken die de Stichting TIJD in 2018, het jaar dat Leeuwarden Friesland Culturele Hoofdstad van Europa is.

Alle workshops vinden plaats op woensdag. Sprekers zijn Oeds Westerhof, Huub Mous en Peter Wouda. Het ochtendprogramma vindt plaats in zalencentrum Trinitas, Coehoorn van Scheltingaweg 1 in Heerenveen.
’s Middags bezoeken we de Le Roy tuin in Heerenveen waar we gaan wandelen, fotograferen, dichten, stapelen, snoeien, discussiëren,…..

De kosten voor deze workshop bedragen € 50,- per persoon. Dit is inclusief lunch en een boek naar keuze dat door de Stichting TIJD in eigen beheer is uitgegeven. Een overzicht van deze boeken vindt u op de website van de Stichting TIJD.

U kunt zich inschrijven voor meerdere workshops. Gebruik 1 aanmelding per persoon!

Zie ook mijn blog: Het pakje boter van Oeds

Reageren is niet mogelijk.