Avila 1964 (2)

 Avila

We hadden zojuist een bezoek gebracht aan het Plaza Santa Teresa met het standbeeld van deze heilige. Bij het verlaten van de stad zag ik dit bijna Bijbelse tafereel, de herder met zijn kudde. Ik vroeg mijn vader te stoppen en nam deze foto, oorspronkelijk een kleurendia. Ik had een Werra, zonder verwisselbare lens, maar wel met een minimale sluitertijd van van 1/750 ste seconde. Het was een Oost-Duits toestel met een Jena-lens, dat mijn vader in juni dat jaar voor mij had gekocht bij een fotohandel in de Van Swindenstraat, voor 99 gulden. Ik heb het nog altijd en hij doet het ook nog. Mijn vader had zelf een eenvoudige Agfa Clack voor de zwart wit-foto’s. Die camera werd geproduceerd door Agfa Camera Werke in München tijdens de jaren 50 en 60. Het toestel had een diafragma van F /11, en een kleiner diafragma voor heel zonnig weer, en daarnaast een setting om van dichterbij te fotograferen. Die dag bezochten we ook het Escoriaal, het paleis van Philips II in de buurt van Madrid.

Reageren is niet mogelijk.