Herfstdraden 2

Slide1111111

Een paar kleine boombladeren, kennelijk door de wind meegevoerd uit een nabijgelegen park, dwarrelden neer op de binnenplaats. Ze werden op hun tocht naar beneden vergezeld door enige dunne, stofachtige draden .’Waarom kunnen ze hun stof niet aan de voorkant boven de straat uitslaan?’ zuchtte ze. ‘Vuile varkens.’ ‘Hé?’ vroeg John.

‘Smerig tuig is het, allemaal,’ zei ze bitter, terwijl ze omhoog keek en met haar hand een gebaar maakte naar het plafond. ‘Kijk al dat stof eens dat naar beneden komt! Ze nemen niet eens de moeite om te kijken of iemand zijn ramen of deuren openstaan.’ Opnieuw daalde er een aantal van dezelfde grijze, dunne draden neer. John volgde ze met zijn ogen.

‘Dat is geen stof, Mana,’ zei hij, scherp naar buiten turend. ‘Het is dat spul dat van de bomen komt.’

Ze had niet naar hem geluisterd. ‘Ik kan niks buiten zetten,’ klaagde ze. ‘ik kan nog geen schaal of kom met pudding of custard of wat dan ook buiten zetten om koud te worden, of ik kan erop rekenen dat ze hun smeerboel er op neergooien. En als je wat zegt, lachen ze je uit in je gezicht. Het is geen pretje om hier te wonen, dat kan ik je vertellen.’

Hij schudde het hoofd, terwijl hij de laatste van een nieuwe vlucht draden op zijn weg naar beneden volgde. ‘Het is een soort spinrag,’ zei hij. ‘Het komt van de bomen. De wind blaast het los en dan gaat het omhoog, de lucht in. Het wordt gemaakt door spinnen. Of rupsen. Je ziet het altijd in de herfst.’ Hij begon zijn regenjas dicht te knopen.

‘Als George thuiskomt, moet ik wat te eten voor hem maken,’ fluisterde ze. ‘Hij moet wat eten.

Gerard Kornelis van het Reve, ‘Herfstdraden’ (Vier Wintervertellingen, 1963)

8 Reacties »

 1. Aldus H.

  12 november 2015 op 03:48

  Goed. Ik ben nu echt van God los.

  Komt er weer eentje.
  Wat nu weer dan!

  Ja, het God particle!

  Ook het God particle is NEP want van oorsprong heette dat het God-damn particle. Omdat ze het niet konden vinden.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Higgsboson

  Er blijft dus iets over voor het ECHTE God particle.

  En wat mij betreft is dat dus Oxytocine. Voor mens en dier weliswaar. Vanwege het moreel universum.

  Voor planten zijn dat wat mij betreft phytonciden.
  Jelle Breuker had het laatst over parfum.

  Wel. Parfum wordt (veelal) gemaakt van planten en bomen.
  Die kunnen zich NIET verdedigen door te vluchten, want ze zitten vast. (duh) Dus hebben die wat anders moeten verzinnen.
  En dat doen ze op een paar manieren. L water is er een van trouwens, bij vruchten o.a.
  Maar de rest is: geur! Chemicalien.
  En nu komt de grap. God heeft het allemaal ZO gemaakt dat voor parasieten de geur van bepaalde bomen en planten dodelijk is, maar voor ‘vrienden’ aantrekkelijk!
  Daarom kan een boom dus ook wel 2000 jaar worden zonder doktersbezoek. Is dat goddelijk of wat? Dat redt U niet eens.
  Not even close.

  Maar goed, mede daarom zijn zoveel medicijnen natuurlijk ook van planten gemaakt. (duh)

  En wederom gaat het om NUANCE.
  Hij wel: zij niet. Puur natuur. Dus doen bomen en planten aan discriminatie of onderscheid? Nou behoorlijk! Maar ondertussen voeden zij ook degenen die goed voor hun zijn: liefde en zorg dus.

  En kijk. Die liefde en zorg is nou net wat dat morele universum vorm geeft. Dieren hebben planten nodig en planten dieren.
  Zo niet: zou het hele systeem instorten en het leven uitsterven.

  Ook weer zo’n gebbetje van God? Of toch ontstaan in die eerste Planck seconde?

  Maar bij deze. De WARE God -particles zijn oxytocine en phytonciden! Vind ik dan.

  ZIJ zorgen ervoor, staan aan de basis van, dat intelligent en duurzaam leven mogelijk is.

  Dus wat mij betreft kan vanaf nu pas écht eens het onderzoek beginnen naar God wel of God niet: want waarom anders dat (echte) God-particle? En het is nog interraciaal uitwisselbaar ook, want mensen kunnen gerust van dieren houden en andersom.

  Maar ook weer niet ALLE dieren. En wat is dat dan: discriminatie? Racisme? Of toch gewoon overlevingsmechanisme?
  Dolfijnen knuffelen: oke.
  Haaien knuffelen zie je al heel wat minder.
  Ies racisme!

  Laat staan bacterieen en schimmels.

  En trouwens: waarom geloven dieren niet in God?
  Ik zie ze namelijk weinig bidden en bijbels en korannen lezen doen ze ook al niet. Laat staan kerkbezoek. En leeuwen bijvoorbeeld zijn eg nie halal, want die vreten zo een varken op. En dan hebben we het toch weer over de koning der dieren en omstreken.

  En is het mogelijk om een seriemoordenaar te behandelen met oxytocine om er derhalve een vredelievend mens van te maken?

  Van moslim extremist tot vrijwillige rolstoelduwer in de gristelijke bejaarden brigade? Zo iemand die ineens bloemetjes in de lopen van AK 47’s gaat steken?

  Afijn. Vragen, vragen, vragen. Maar toch ook weer antwoorden!

  Oh en over phytonciden: volgens mij is het simpel. Als een boom of plant lekker ruikt ziet z/hij u NIET als vijand. Als een boom lekkere vruchten geeft, ziet hij ook niet als vijand maar meer als een wandelend pipet voor kunstmatige inseminatie om middels uw keutel zijn zaden ergens anders te droppen. Bent u toch weer die wandelende strontfabriek he? Zelfs bomen zien u zo.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Phytoncide

  Maar het meest geweldige, goddelijke, zijn natuurlijk de zaden van vruchten. Ook weer zo’n geweldige kringloop. Want HOE weet een boom dat ie ten eerste ‘aantrekkelijk’ moet zijn voor vogels en zo, en dan ten tweede HOE hij zaden ZO moet maken dat ze vogelmagen en parasieten kunnen overleven?

  En is het niet zo dat als zaden parasieten doden ze dan ook tevens medicijn zijn voor dieren?

  En zou er nog een DERDE goddelijke interventie mogelijk zijn?
  Dat zaden NIET schadelijk zijn voor gezonde dieren maar (pas) schadelijk worden voor dieren met een kwaal en zich OPOFFERT om het dier te genezen?

  Boom heeft immers belang bij vogels. Maar ook bij eigen zaad verspreiding. Waar ligt de keuze? Zo. Dit gezegd hebbende: how fucking georgius is that? Is dit goddelijk of what?
  En zou dit ook bij mensen zo werken?
  Maar ja, die eten vaak niet de zaden op he? Zoals bij een appel of sinaasappel.

  En weet u ook WAAROM bomen en planten af en toe een jaar overslaan en geen vruchten of zaden genereren? Toeval?
  Nee. Geen toeval. Maar van de reden waarom slaat u ws stijl achterover.

  Dat een volgende keer. Maar die God komma is me der eentje.
  Maar moei wel goed kiekn.

 2. Farewell

  12 november 2015 op 12:17

  As I entered the Oval Office this morning everything was back to normal. The cleaners did a great job. The bottles of champaign, the glasses and the pizza-boxes were all gone. I crossed the room and had a look through the french windows. November rain, a drizzling rain. I watched the leafs falling down and automatically my retirement came into mind. One more year to go and I would be visiting farewell parties all over the country. Back to Chicago, the city I love so much and where it all started. Just like the Frisian singer/songwriter Piter Wilkens once said. “The end of the journey is the way home”. But still, I will never regret the day Michelle, the kids and I left for Washington. A great journey only made by relatively few. I took a deep breath and walked over to my desk. The phone number of “Our Man in Leeuwarden” right in the middle. The most difficult phone-call to be made during my presidency asked my attention. Before I dialled the number my thoughts went back to last night. What a party! What a joke! What a laugh! I went to bed at about 3.30 after midnight. Michelle was certainly not pleased that I had forgotten all about our lovely activities between the pink sheets on our regular Wednesday evening. She just cried: Next Wednesday, I have a party! Why do we often only remember the bad news? I must have fallen asleep in a moment. Yes, the champaign. I know. I ‘m not into denial. But than, dear readers of the Huub Mous blog, for the very first time during my presidency the alarmbells were ringing all over the master bedroom of the White House. I jumped to my feet in a second and rushed over to the phone. Had Putin launched an attack on the USA? Was the sky filled with planes? Were bombs rocking all the big cities on earth? Was the world falling apart? I can assure you, it even turned out to be far worse! DJ Keu was on the phone! My God, had something terrible happen to “Our Man in Leeuwarden”? Keu, I cried, whatsup! Keu obvious was in a somber mood. Mr president: “ I need your help. It’s about your man in Leeuwarden. I ‘m most worried about him. I ‘m afraid he is starting to make a fool of himself by still publishing on the Huub Mous blog and calling Huub all kinds of names. I tried to persuade him to stop writing lyrics on the blog but to my disappointment yesterday his name is all over the blog again. That’s why I felt the need to call you at this hour. Can’t you give him a call?” I immidiatly understood what DJ Keu was talking about. He was right, there is no need for “Our man in Leeuwarden” to disgrace himself any further on the blog. I thanked DJ Keu for calling me and promissed to give “Our Man in Leeuwarden” a ring as soon as I would enter the Oval Office this morning. And now the moment was there. Again I took a deep breath, picked up the receiver and dialled the number. Fortunalely “Our Man in Leeuwarden” answered the phone after the first ring. Goodmorning mr President, how are you? I thought it better to come to the point straight away. After again an other deep breath I said. “I am fine thx, but there is something I urgently need to talk to you about. Last night DJ Keu called me and asked me to persuade you not to publish on the Huub Mous blog anymore. I am very sorry to say, but you are starting to make a fool of yourself and that’s something I deeply regret. It’s not worth it, you have made your point, so please get the hell out of there”. “Our Man in Leeuwarden” fell silent. It took about forty-two seconds before he answered. “I know what you mean sir, but I love to read the lyrics of Huub Mous himself….” He sounded very sad and I sure hated myself for saying: “I know you do, but you also will go on reading the lyrics of that asshole. It will make you angry again. Forget all about the blog, stop reading any of it. In a way it has been fun, but it’s time to say farewell”. Again an overwhelming silence fell before “Our Man in Leeuwarden” started talking again. Yes mister president, I see what you mean, you are right, I am sorry, it’s indeed time to say farewell. But still mister President, Huub Mous is a lul…” Huub Mous is a lul? What was the man talking about? And I said: “ what do you mean with a lul”? “Our Man in Leeuwarden chuckled: If you really would like to know, you better give Wim Kok the former prime-minister of the Netherlands a call. Mister president, I assure you I will not open the blog again. Thx for calling and I wish you a good day”. “Our Man in Leeuwarden” ended the call. Huub Mous a lul? I picked up the receiver again and asked my secretary: Paula do we still have the phone number of Wim Cock?

 3. Hamoud

  12 november 2015 op 17:33

  Aldus. H!
  Ik dacht je even met sommige verzen uit de Koran kennis laten maken waar de mens wordt nadrukkelijk gevraagd om zich heen te moeten kijken, het leven..!!. Zeker als je er interesse in hebt?!

  ‘Als God namelijk bestaat, dan zul je in compleet andere patronen moeten denken. “Luister niet niet wat hij ‘zegt’ of de mens heeft opgetekend heeft in boeken, maar kijk wat ie doet’. Wiersma, 21 februari 2015

  ‘En de grap is dan ook nog eens dat ik -als atheist- tegen de stroming in best bereid ben om in een soort van God te geloven. Maar dat heeft alles te maken met energieen en kringlopen en hun gevolg maar heeft NIETS te maken met de sprookjes in Bijbels, Korans of wat dan ook. Ook die zuigen harder dan K.H’ Wiersma, 5 april 2015.

  ‘ In de schepping van de hemelen en de aarde, in het verschil van nacht en dag, in de schepen die op zee varen met wat nuttig is voor de mensen, in het water dat Allah uit de hemel laat neerdalen om daarmee de aarde te doen herleven nadat zij dood was, in dat Hij allerlei dieren erop heeft verspreidt, in het besturen van de winden en in de wolken die voortgedreven worden tussen hemel en aarde zijn tekenen voor mensen die verstandig zijn’ Koran 1: 164

  ‘ Allah is het die de zaadkorrels en de pitten laat kiemen; Hij laat het levende uit het dode voortkomen en Hij laat het dode uit het levende voortkomen. Dat is nu Allah en hoe worden jullie zo afgeleid?. Hij is het die de dagaard laat aanbreken en Hij heeft de nacht tot een tijdrust gemaakt en de zon en de maan om [de tijd] te berekenen. Dat is de verordening van de machtige, de wetende. Hij is het die voor jullie de sterren gemaakt heeft, opdat jullie daarmee de goede richting vinden in de duisternis van het vasteland en de zee; Wij hebben de tekenen uiteengezet voor mensen die weten. En Hij is het die jullie uit één wezen heeft laten ontstaan en daarna is er een verblijfplaats en een bewaarplaats. Wij hebben de tekenen uiteengezet voor mensen die begrijpen. En Hij is het die vanuit de hemel water laat neerdalen. Wij brengen daarmee plantengroei van allerlei soort voort- Wij hebben daarvoor frisse groene planten voortgebracht waaruit Wij opeengepakte zaadkorrels voortbrengen en uit de palmen, uit de bloeikolf ervan, laaghangende dadeltrossen- en ook tuinen met wijnstokken, olijf- en granaatappelbomen die deels wel en deels niet op elkaar lijken. Kijk naar de vruchten ervan, wanneer zij vrucht dragen, en naar het rijp worden ervan, daarin zijn zeker tekenen voor mensen die geloven’ Koran 7: 55: 99

  ‘Als God bestaat dan is het gewoon een immens briljante natuur en wiskundige. Fractals terugrekenen is echter zeer moeilijk. Behalve als je de begin formule kent, dan is het super simpel’ Aldus. H.29 september 2015

  ‘hebben zij dan niet gezien hoe God de schepping laat beginnen en haar herhaalt?. Dat is voor God gemakkelijk. Zeg:, Reist dus op de aarde rond en kijkt hoe Hij met de schepping is begonnen. Dan laat God de laatste totstandkoming ontstaan..’. Koran, 29: 19-21.

 4. Aldus H.

  12 november 2015 op 18:13

  (Oke, ik heb/had weer eens technische moeilijkheden met dit forum. Mijn eerste bericht was eigenlijk de laatste van een klein drieluik . Poging nummer 2 – bericht 1)

  Zo! Die tuin van Huub heeft behoorlijk wat CO2 afgevangen zo te zien!

  Goed. Vandaar maar eens even een soort van combi ten aanzien van het bestaan van God, kringlopen (ja, eindelijk!) , Global Warming , frauderende wetenschap, angstzaaierij, volksverlakkerij, diefstal, en revisionistisch inzicht.

  Maar eerst maar even zélf de vraag oplossen (voor de x-ste keer): warmt man-made CO2 de aarde nou op of niet? Gewoon met simpele cijfertjes die voor iedereen toegankelijk zijn. En dus te controleren. Kwestie van de juiste vraag stellen. Geen énkele ‘wetenschapper’ media of politiek die nou eens met cijfers aankomt ‘dus doe ik het maar weer’.

  [1] Hoeveelheid CO2 in lucht: ca 390 ppm. (0,039%)
  [2] Hoeveelheid % man-made: 3%. (natuur zelf: 97%)
  [3] Hoeveel % houdt CO2 warmte vast: 3% (A)
  [4] Hoeveel warmte houdt de gehele atmosfeer vast in graden Celsius: ca 30-33. Oftewel: het zou op aarde 30 graden kouder zijn als er geheel geen atmosfeer was.

  (A) in werkelijkheid ws minder dan 0,1% aangezien NO2 alleen al een 256 keer sterker broeikasgas is dan CO2. En geen enkel gas houdt 100% warmte tegen. Verder wordt bedacht dat de warmte pas op 10 km hoogte wordt vastgehouden waar het percentage CO2 nog véél minder is (CO2 is zwaarder dan lucht) , en het 60 graden onder nul is. Plus dat geen rekening wordt gehouden met duizenden leak holes in de oceaanbodem waar CO2 uitstroomt.

  De rekensom is dan :
  0,039 * 0,03 * 0,03 * 30 = 0,001053 graden Celsius.

  Dit is dus slechts éénduizendste graad Celsius!!

  En daarvoor worden dus MILJARDEN van UW belastinggeld in geinvesteerd om dat ‘probleem’ aan te pakken. Lees: op de POLITIEKE agenda te zetten. Lees: economische controle van landen en verdienen aan LUCHT. Lieve schatten: het is enkel Maffia 10.0. Die lui hebben ook bijgeleerd hoor. Daarom hoor je ook nooit meer wat van de ‘echte’ mafia: die zijn allang in de bovenwereld ‘geintegreerd’. Zij wel ja!
  Kijk, dat noem ik nou eens evolutie.

  Maar kijk. Revisionisme. Toen wetenschap nog échte wetenschap was en geen global politcs-misdadig doel. Als u onderstaande docu kijkt, moet u vooral even letten op de kringloop van voedingsstoffen. In dit geval ‘rots poeder’. (rock dust)
  Wat ik al eerder zei: natuurrampen zijn NODIG.

  En je zou bijna kunnen: wauw die God heeft ook écht over alles nagedacht!!

  Maar wij kijken verkeerd. Te kortzichtig. Wij zien natuur verschijnselen als overstromingen, bosbranden, vulkaan uitbarstingen, bliksem, stormen, ijstijden als een RAMP. Maar in feite: niets is minder waar! De aarde voedt zichzelf met als doel: LEVEN!

  Overigens maakt L water ook deel uit van een immense kringloop, maar daar hoor je al helemaal nooit iemand over. Zonder L water was er geen leven geweest. Overigens, als koolstof een vloeibare vorm had gekend ook niet. (koolstof sublimeert)

  Voor wie niet in God gelooft maar wel in de big-bang: alleen al het feit dat koolstof geen vloeibare vormt kent moet dus al in de eerste Planck seconde NA de big zijn besloten. In feite ELKE natuurwet. Hoe logisch is dat? Alsof alle regels van de wetten precies hetzelfde zijn bij 100.000.000.000.000.000.000.000 graden Celsius en bij 100.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000 bar druk als bij kamertemperatuur bij 1 bar. Yeah right.

  Verder geeft de film ook redelijk goed aan wat nou eigenlijk het échte probleem is met die global warming en wat je er aan kunt doen. En dat is redelijk simpel, goedkoop maar druist uiteraard keihard in tegen corporate belangen van kunstmest fabrikanten, bankiers, politici en groene milieu mafia.

  Als bv Friesland nou slim is dan gaan ze een x aantal dingen toepassen die in onderstaande film te zien zijn. Vooral op gebied lucht en bodemverontreiniging en afvang CO2. Kan een boel geld besparen en opleveren. Gezondere veestapel, meer gras, betere kwaliteit melk en derhalve alles wat daarvan is gemaakt.

  Afijn, komt ie. ALLES wat u ooit maar over fake Global Warming wilde weten. (toegegeven: ik geloof ook lang niet alle doom en gloom, maar toch)

  “Global Warming or a New Ice Age: Documentary Film

  Global cooling was a conjecture during the 1970s of imminent cooling of the Earth’s surface and atmosphere along with a posited commencement of glaciation. This hypothesis had little support in the scientific community, but gained temporary popular attention due to a combination of a slight downward trend of temperatures from the 1940s to the early 1970s and press reports that did not accurately reflect the scientific understanding of ice age cycles. In contrast to the global cooling conjecture, the current scientific opinion on climate change is that the Earth has not durably cooled, but undergone global warming throughout the twentieth century. ”

  http://www.youtube.com/watch?v=OqsRD4HPtH0

  Ook ‘leuk’:

  “Op basis van satellietgegevens concludeert de NASA dat het ijs op Antarctica tussen 1992 en 2001 netto groeide met liefst 112 miljard ton per jaar.”

  https://jdreport.com/hoezo-global-warming-ijs-op-antarctica-groeit-sneller-dan-het-smelt/

 5. Aldus H.

  12 november 2015 op 18:25

  Maar nog even eentje:

  The Great Global Warming Swindle Full Movie.
  Originally broadcasted March 8, 2007 on British Channel 4.

  https://www.youtube.com/watch?v=D-m09lKtYT4

  of anders:

  http://www.youtube.com/watch?v=D-m09lKtYT4

  Maar goed. Wat wil ik hiermee nou zeggen eigenlijk?

  Ten eerste aantonen dat die hele global warming op basis van man-made CO2 een grote hoax is en nergens anders over gaat dan macht bij politici en big corparates, economische controle van landen en hele continenten (cap & trade system) en deels ook over population control.

  Immers: wil een (arm) land economisch groeien, uit de armoe komen, is daar altijd een boel energie voor nodig. En dat genereert dus CO2 uitstoot.
  Zo zal Afrika dus NOOIT een echte industrie kunnen opbouwen want het ontbreekt ze al aan geld om CO2 emissie rechten te kunnen kopen.
  Dus: wil je Afrika écht helpen moet je tégen global warming zijn.
  Of iig tegen de nep oplossers.

  Afrika is voor de powers that be het ‘spaarpotje’.
  Rijk aan grondstoffen en alles, maar het is absoluut NIET de bedoeling die nu al op te maken. Da’s voor de toekomst. Als u bent weggevaagd, en daar wordt hard aan gewerkt. Overigens willen die powers wel de grondstoffen maar NIET de bewoners. En DUS moeten daar zo weinig mogelijk van zijn. En DUS moet dit hele continent zich absoluut NIET ontwikkelen.

  Alle zogenaamde ‘hulp’ aan Afrika is dus compleet fake en een totale afleidingsmanoeuvre.

  Maar ja. U bent goed geconditioneerd door media, politici en dus loopt u met spandoeken op straat: Stop Global Warming!
  Qua climate change bent u derhalve dus al vakkundig gebrainwashed en leeft u wat dat betreft al compleet in de Matrix.

  U zult dit echter keihard ontkennen. Toegeven dat je jarenlang anaal bent uitgewoond kost ca 5 jaar. T`is de schaamte he?
  Dus pas over 5 jaar loopt u met spandoeken waarop staat: Weg met Frauderende Politici en Nep Wetenschappers!

  Maar wat veel erger is: ondertussen worden échte problemen niet aangepakt. Zoals luchtvervuiling en echte duurzame oplossingen.
  En elektriciteit voor Afrika.

  En het zal ook eens niet maar het zijn wéér die amerikanen die voor immense problemen zorgen. Met hun consumptie mentaliteit.
  Slechts 5% van de bevolking zorgt voor 25% van global energie verbruik. Een compleet totaal hedonistisch volk. Kijk alleen maar eens naar hun black friday. Hebbe, hebbe, hebbe! Hebbe=Status.
  Compleet geconditioneerd om ‘spullen te kopen’. ‘Omdat ze het waard zijn’. Buying stuff. Zoals airconditioners en zo.
  Zwaar over het paard getild.

  Maar hamburgers. Vooral hamburgers. Dus: het Braziliaanse oerwoud wordt gekapt om de hongerige overvette obesitas magen van de gemiddelde amerikaan te voeden.

  Kijk. En DAAR beginnen nou pas echt de problemen: als je aan de ene kant CO2 in de lucht pompt, moet je het er op een andere plek weer uithalen. En dat doen planten en bomen. Maar ga je die kappen tbv landbouwgrond: kijk, dan heb je een probleem.

  Dan verstoor je een (goddelijke) kringloop!
  God is niet gek, de amerikanen zijn.

  In feite zou DAAR dus die hele klimaattop in Parijs over moeten gaan. Niet: kap dat woud, nee, kap eerst maar eens met die hedonistische hamburger vreterij.

  Maar wat doet corporate amerika: die kopen landbouwgrond (doelbewust afgebrand bos, ex-regenwoud) op in Brazil want dat bespaart hun 10 cent op een hamburger als ze dan in eigen land zouden doen! Alles voor de aandeelhouder he?

  Hoe ziek wil je het hebben, maar ja, dat is de huidige staat van de mensheid anno 2015.

  In feite zou je wéér kunnen zeggen: aan de oorzaak wordt niets gedaan, maar voor veel geld (uw geld) worden er allerhande nep oplossingen bedacht voor het gevolg.

  Je zou zelfs kunnen zeggen: in Friesland worden windmolens geplaatst opdat de amerikaanse hamburgerconsument zich ongestoord het obesitas kan vreten zonder extra CO2 uitstoot.

  U betaalt zich dus blauw zodat dat Jerry Springer volk zich onbeperkt verder vol kan vreten.
  Zeg dat maar eens tegen die Dronebama.

  Zo maar wat oplossingen uit de vrije pols:

  – Kap met dat kappen van dat regenwoud,
  – eet wat minder vlees.
  – plant bomen,
  – elektriciteit voor Afrika, want nu stoken ze 5KiloWatt aan hout per hut om 20 Watt aan licht te krijgen.
  – plant hennep en maak daar producten van.
  ZO heeft God het bedoeld namelijk.

  Maar dat met dat vlees zal echter NOOIT op de politieke agenda komen want dat kost stemmen.
  Kiloknallers mutte der komme, en rap!

  Overigens wist u dat krijtrotsen en koraal en zo ook een enorme CO2 afvanger zijn? Calcium carbonaat? CaCo3?

  Ook weer zo’n geweldige Goddelijke kringloop. Zeedieren maken daar o.a hun skelet van. En wat als water geen CO2 zou opnemen? Geen leven!
  CO2 is écht DE meststof van het universum! Wordt min of meer ook als eerste gevormd bij kernfusie. (zuurstof en koolstof uit helium) Die God is nie gek hoor.
  En ook onderzeese (mini ) vulkanen zorgen voor zwavel en CO2 uitstoot IN water. Dat is dus ook nodig. Om skeletten en schilden van dieren, kalksteen, gips en koraal te maken.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Calciumcarbonaat

 6. Brecht Heidstra

  12 november 2015 op 18:44

  Mijn zuster is terug naar Frentsjert en ziet af van verdere deelname, hetwelk haar wel goed bekomen is. Niks dan gniizen doet het kind. Haha, ik ben een trol en ik kan hem, die Keu, roept ze. Wiersma, Drost, Mous, ik kan het niet volgen, maar het is uit. Ze wou nog gedichten insturen over spinrag en Vrouw Holle, maar ik zei doe dat nou niet, want dan raak je weer van ’t anker af.

 7. Keu

  12 november 2015 op 20:26

  Stelletje mpotente drollen hier. Ik heb een stijve.

 8. Aldus H.

  13 november 2015 op 01:33

  As we speak trouwens: recent vielen er idd fibers uit de lucht.

  http://lisahavennews.net/2015/11/02/mysterious-white-fibers-fall-from-the-sky-in-arizona-again-you-wont-believe-what-they-are-eye-opening-interview-with-undeniable-documented-proof/

Laat een reactie achter

(verplicht)

(verplicht, wordt nooit weergegeven)