Deze jongen heeft er zin in!

Slide1

‘21 maart 2018, de eerste dag van de lente, vijf uur in de middag, ik zit op een terras op de Nieuwestad. Boven me wappert een vlag, Lwd2018, Culturele hoofdstad van Europa staat er op. Het is gelukt, denk ik. Het was hard knokken, maar het is gelukt. Wij hier, Leeuwarden en Fryslân, vol energie en toekomstverwachtingen, zijn Culturele Hoofdstad van Europa. Wij hebben laten zien wat voor rijkdom er ontstaat als we gaan van Mienskip naar Iepen Mienskip. De Frankfurter Allgemeine Zeitung noemt Fryslân deze ochtend in een artikel de aantrekkelijkste groeiregio van Europa. Dat besef is in de rest van Nederland al een tijd gemeengoed. Of je nu student bent aan één van de hogescholen, artiest, inwoner, toerist, beginnend ondernemer. Fryslân staat op 1 in Europa. De Iepen Mienskip zorgt ervoor dat de hele wereld hier komt kijken hoe de nieuwe samenleving een nieuwe vorm van leven oplevert. Het lijkt erop alsof alle kunstenaars die iets te melden hebben op het gebied van samen leven en participatie zich dit jaar in Fryslân gevestigd hebben. We hebben nieuwe manieren gevonden om onze rijke cultuur rechtstreeks te wortelen in de harten van de mensen. Het wordt tijd om op te stappen bedenk ik. Samen met tienduizenden medebezoekers vier ik vanavond de start van de lente met de parade van Dancing in the Streets. Ik heb er zin in’.

Douwe Zeldenrust, directeur Keunstwurk

in: KANSEN VOOR KUNST EN CULTUUR IN FRYSLÂN / APRIL 2015

2 Reacties »

  1. wester

    27 april 2015 op 13:08

    It jonkje is net hielendal goed bij de holle.

  2. net falle

    29 april 2015 op 12:52

    yn ’e street

Laat een reactie achter

(verplicht)

(verplicht, wordt nooit weergegeven)