Rembrandt als levende dode (2)

Schermafbeelding 2015-02-25 om 05.42.15

Lees verder: hier

1 Reactie »

 1. Jelle Breuker

  25 februari 2015 op 13:00

  Moedwillige beschadiging

  – Een voormalig PVV-er vertelt smakelijk dat Faber* intern wordt omschreven als ‘Helga’, naar de vrouwelijke nazi in de Britse comedyserie ‘Allo ‘Allo! [ ] -De slagersdochter is fel tegenstander van onverdoofd slachten en geldt bovenal als een loyale volger van leider Wilders. ‘Ze heeft zich ontwikkeld tot een politica die de partijlijn perfect uit haar hoofd heeft geleerd en die als een robot afdraait’, zegt een oud-PVV-er-.
  Bovenstaande citaten komen uit het artikel ‘De Margaret Thatcher van de PVV’ (Leeuwarder Courant, 25-2-2015, Deborah Jongejan).
  * Faber is Marjolein Faber, fractieleider van de PVV in de Eerste Kamer.

  Er is veel mis met dit stuk. Ik wil u wijzen op de anonieme bronnen ‘voormalig PVV-er’ en ‘oud-PVV-er’. In het artikel gaat het niet om bijvoorbeeld grote persoonlijke of staats- en veiligheidsbelangen en waarom dan toch die geheim te houden bronnen? Duimzuigerij, dikdoenerij, op hol gelagen fantasie, opzettelijke beschadiging van Faber en de PVV? Dit laatste is voorstelbaar gezien de consequente vijandige houding van de goedesmaakbaasjes bij de LC jegens de PVV. Nog niet zo lang geleden stond een vergelijkbaar vals stuk, inclusief verwijzingen naar niet controleerbare bronnen, van hoofdredacteur Hâns Snijder in de LC. Wat te denken van de verwijzing naar nazi- Duitsland? Hebben wij dat al niet eerder en veel vaker gezien, niet alleen de PVV betreffende maar ook Pim Fortuyn. Denk aan de verlichte D66-ers Tom de Graaf en Pechtold en Hans Goslinga in Trouw.
  Het is journalistiek van het bedenkelijke niveau van Perdiep Ramesan, de man bij Trouw die wantoestande en niet-bestaande personen in de Haagse Schilderswijk uit zijn duim zoog.

Laat een reactie achter

(verplicht)

(verplicht, wordt nooit weergegeven)