La joie de se voir imprimé

Slide1

Gisteren kreeg ik de drukproef in huis van mijn boek Modernisme in Lourdes, Gerard Reve en de secularisering. Het is een vreemde ervaring om een tekst van jezelf in druk te zien. Opwindend. Als een bevalling. Er is een Indiaans spreekwoord dat zegt dat een man in zijn leven drie dingen moet doen: een boom planten, een kind verwekken en een boek schrijven. Een kind heb ik inmiddels verwekt. Twee zelfs. Een boom heb ik nog nooit geplant. Maar het boek is geschreven. Steeds meer daarvan komt naar buiten. Nu weet ik wat de omvang is: 434 pagina’s. Het wordt dus een kloek boek. Geen niemendalletje dat je na lezing in de krantenbak kiepert. Een prachtboek, zou Reve zeggen. Niemand heeft je ooit gezien, maar toch ben je van mij.

Snein 8 desimber 2013
Reve Middei mei ferskate muzikale en literêre optredens yn de Sint Vitustsjerke fan Blauhûs, mei ûnder oare: Sprekker, Bram Peper, reviaan en âld boargemaster fan Rotterdam. Dichters, Flaming Maarten Inghels en de Fries Eeltsje Hettinga. Sangeressen, Flaamske Neske Beks en de Fryske Fardou vd Woude Sanger, Gerrit Breteler & Oargel, Johan Bijlholt. Keunsthistoarikus Huub Mous presentearret syn nije boek Modernisme in Lourdes, Gerard Reve en de secularisering. Organisaasje: Hester Witteveen, Gerrit Breteler en bestjoer Gerben Rypma Stifting. Ynformaasje oer kaartferkeap, yn oktober fia www.gerbenrypma.nl ( bron: Gerben Rypma stifting)

En verder: Op zaterdag 14 december om 15.00 uur geef ik een lezing over mijn boek in het OBA in Amsterdam, waar het Gerard Reve Museum is gevestigd.

Bij de intekening op mijn boek Modernisme in Lourdes, Gerard Reve en de secularisering staat de teller op 181.

ZIE: OPROEP TOT VOORINTEKENING

Laat een reactie achter

(verplicht)

(verplicht, wordt nooit weergegeven)