Een avond met Anneke Douma

Het was windkracht tien gisteren, toen ik naar het gebouw van Omrop Fryslân fietste. Zonder achterlicht, dus had ik een lampje in op mijn rug bevestigd. Het moet een raar gezicht zijn geweest daar in die stille negorij. Een vrouw ging net naar binnen, maar er was niemand in het gebouw. Bij nader inzien bleek het Anneke Douma te zijn. Ik had  haar al eens eerder ontmoet bij een Fries dictee. Daar moesten wij samen de kandidaten van de wijs zien te brengen om te voorkomen dat ze geen fouten maakten. Ik deed dat met een plastic toeter en Anneke door gewoon Anneke te zijn. We gingen naar boven. Eenmaal in het café werden wij uitgenodigd om samen met vijf anderen rond de tafel te gaan zitten  Niemand wist eigenlijk wat precies de bedoeling was. Een enkeling wist niet eens dat er camera’s bij zouden zijn. Ikzelf had het idee gehad, dat het iets met de culturele hoofdstad te maken zou hebben. Een brainstorm of zoiets. Niets was minder waar. Gaandeweg het gesprek bleken wij proefkonijnen te zijn voor een nieuw programma. ‘Wie is de lul? zo gaat het heten. Het duurde even voordat ik had omgeschakeld, maar toen ging ik ook helemaal los. En anders wel Anneke. Zij wist uiteindelijk precies te vertellen wie de lul is. Nu wilt u natuurlijk weten wie dat was, maar dat mag ik helaas nog niet vertellen. Na twee uur opname waren er vier banden vol. Op de foto heeft Dieuwke Kroese die al voor zich op tafel liggen. Volgende week woensdag is de uitzending. Kijken dus! Dit mag u zeker niet missen.

Laat een reactie achter

(verplicht)

(verplicht, wordt nooit weergegeven)