Tot hier heeft de Heer ons geholpen

Van de week verscheen het nieuwe boek van Herman Vuijsje (zie foto) ‘Tot hier heeft de Heer ons geholpen. Over godsbeelden en goed gedrag.’ Ik kreeg het gisteren in de bus met een vriendelijke briefje van de auteur erbij. Ik ben zo vrij om dat even te citeren:

Beste Huub Mous, u kent mij niet, maar ik ken u wel, want ik ontdekte bij het schrijven van dit boek uw website en heb daar met veel plezier uit geciteerd. En omdat ik u dus zo goed heb leren kennen, denk ik u dat u dit wel een interessant boek zult vinden.

Een hartelijke groet van Herman Vuijsje.

Natuurlijk keek ik eerst even in het register wat de auteur dan wel van mijn geciteerd heeft. En zo zag ik mijn naam staan in het volgende rijtje:

Moor, Margriet de 233
Morriën, Adriaan 156
Mous, Huub 15, 41, 83, 220
Mozes 89,175, 219
Mulder, Jan 42,43
Mulisch, Harry 48,64
Muskens, bisschop 215, 220
Multatuli 93,145, 225

Bien étonné de se trouver ensemble.
Of zoals een oprjochte Fries zou zeggen: ‘It koe minder.’

Beste Herman Vuijsje,

Ik ken u niet, alleen een paar boeken van u, maar ik ben natuurlijk zeer vereerd met uw verwijzingen naar mijn site. Ik zal uw nieuwe boek met aandacht lezen en ik kom er zeker op terug. Ik realiseer mij dat ik mijn site nu niet meer uit de lucht kan halen. U hebt mij ertoe veroordeeld om hiermee tot sint juttemis door te gaan. Ook daarvoor mijn oprechte dank.

Met vriendelijke groet,

Huub Mous

Laat een reactie achter

(verplicht)

(verplicht, wordt nooit weergegeven)