You can’t please everyone

In de hoogtijdagen van de BKR (De Beeldende Kunstenaars Regeling) liepen de conflicten tussen kunstenaars en de overheid vaak hoog op. Alles wat leek op een ambtenaar was in die tijd bij voorbaat verdacht. Zo kon het wel eens gebeuren, dat ik op straat door een kunstenaar naar de keel werd gegrepen of thuis anoniem werd uitgescholden door de telefoon.

Maar ook kunstenaars die niet in de BKR zaten – de ‘vrijen’ of ‘onafhankelijken’ – werden soms heel boos. In 1985 richtten zij in Friesland een eigen beroepsvereniging op: Fria. Initiatiefnemer was Fred van der Wal. Fred woont inmiddels al jaren in Frankrijk. Hij is nog altijd heel boos op mij. Op internet begint hij af en toe weer te razen en te tieren op alles wat er fout is in Friesland in het algemeen en met mij het bijzonder. Deze week was het weer raak. Op zijn eigen weblog ging hij compleet uit zijn dak.

De Volkskrant, die een scherp oog heeft voor alles wat er gebeurt in het wereldje van de weblogs heeft inmiddels ook het literaire talent van Fred van der Wal ontdekt. Zo kun je de tirade van Fred inmiddels ook lezen op:

http://www.volkskrantblog.nl/bericht/57141

Ik zag altijd maar:

‘You can’t please everyone, so you got to please yourself’

Laat een reactie achter

(verplicht)

(verplicht, wordt nooit weergegeven)