Mental coach

coach.jpg

Veel mensen hebben tegenwoordig een ‘mental coach.’ Als je problemen krijgt op het werk, werd dat vroeger gewoon uitgepraat. Of niet natuurlijk. Dan losten die problemen zich meestal vanzelf op. Tegenwoordig is daar professionele hulp voor beschikbaar. Als er sprake is van een arbeidsconflict wordt een beroep gedaan op een mediator die met uitgekiende psychologische methodieken naar een uitweg zoekt. Heb je het gevoel als werknemer langzaam op te branden of op een zijspoor te geraken, dan kan een mental coach uitkomst bieden. Ook leidinggevenden, die slecht leiding kunnen geven, hebben vaak baat bij een mental coach.

Laatst sprak ik iemand die ik al jaren ken. Hij heeft een vergelijkbare baan als ik. Opeens kreeg hij te maken met nieuwe managmentmethoden. Zijn ruime praktijkervaring werd van de een op de andere dag niet meer op prijs gesteld. Door een nieuwe bedrijfaanpak die eenzijdig gericht is op verhoging van efficiency en beperking tot kerntaken, was hij in no time op een zijspoor beland. Gevolg: maandenlange irritatie eindigend in een burn out. Een mental coach moest uitkomst bieden en verdomd: het werkt. Die coach is een intrigerende vrouw. Ze heeft hem inmiddels allerlei trucjes geleerd. Zo trekt hij nu andere kleren aan, als hij thuis komt van zijn werk. Elke dag schrijft hij op waarom hij zichzelf zo geweldig vindt. Als er dan toch nog iets mis loopt, moet hij van zijn mental coach tien keer bij zichzelf zeggen : ‘Niks is verschrikkelijk. Niks is verschrikkelijk. Niks is verschrikkelijk…..

Van de week deed hij een ontluisterende ontdekking. Ook zijn eigen directeur maakt al maandenlang gebruik van een mental coach. Hij kwam daarachter toen zijn directeur bij een vergadering op twee telefoonboeken ging zitten om zo wat groter te lijken. Dat trucje had hij zelf ook al eens van zijn mental coach te horen gekregen. Het is een nieuwe gekte. Nog even en iedereen heeft een mental coach.

Laat een reactie achter

(verplicht)

(verplicht, wordt nooit weergegeven)