30 jaar geleden

19 september 1977, 8.15 uur. Ik stapte in de bus op de eindhalte Aldlân Oost in Leeuwarden. Het was mijn eerste werkdag. De allereerste werkdag in mijn leven, want nog nooit eerder had ik een vaste baan gehad. Zes weken daarvoor had ik gesolliciteerd en ik werd meteen aangenomen, terwijl ik nog maar net was afgestudeerd. Daarna een verhuizing naar Leeuwarden. Een huurhuis in een buitenwijk. Veel te groot. We waren de eerste bewoners in de straat. Een lege wijk. Een doolhof….

Ik zat als enigste passagier in de bus. De chauffeur zette de motor af, want het was nog te vroeg om te vertrekken. Er viel een stilte. Een oorverdovende stilte. Beklemmend. Ik voelde mij opgesloten en ik wist heel zeker dat ik dit moment mijn hele verdere leven zou blijven herinneren. Het is nu precies dertig jaar geleden en die paar minuten, dat ik achter in de bus zat te wachten, staan me nog altijd helder voor de geest. Dat wachten duurde een eeuwigheid.

Maar de bus vertrok…

Laat een reactie achter

(verplicht)

(verplicht, wordt nooit weergegeven)