We can work it out

Tenslotte de bijdrage van Huub Mous. Zoals gezegd de enige auteur die ik persoonlijk ken, wat misschien ten koste gaat van de nodige distantie bij het beoordelen van deze bijdrage. Maar ook als hij mij onbekend was zou ik wel kunnen zeggen dat het buitengewoon interessant is om de psychiatrische kijk op mensen los te laten op de figuur van Hitler, wat inmiddels, zoals uit de tekst van Huub blijkt, al vaak is gedaan. Ik zou dan ook wel gezegd hebben dat deze tekst één van de beste, zo niet de beste, geschreven teksten van de bundel is. Er is veel moed voor nodig om de eigen Messias – of roepingswaan van weleer te noemen in verband met wat er met Hitler aan de hand was

Aldus Egbert Tellegen in een reactie op mijn essay De schutkleur van de waan, dat dit jaar verscheen in de bundel Impressies uit het grensgebied van psychiatrie en filosofie en straks deel uit maakt van het boek Het algoritme van de waan, dat in maart a.s. verschijnt bij uitgeverij Aspekt. (zie mijn blog van gisteren). 

Voor de financiering van een en ander is het nodig dat zo’n vijftig exemplaren op voorintekening worden besteld door belangstellingen. Bij deze wil ik u als (trouwe) lezer van mijn blog vriendelijk vragen of u mogelijk belangstelling hiervoor heeft. U krijgt het straks in huis voor de mooie prijs van 24.50 Euro inclusief eventuele bezorgkosten. U hoeft pas te betalen per nota na ontvangst van het boek. 

Het voorintekenen – graag met vermelding van uw postadres – is mogelijk door een email te sturen naar het volgende mail-adres:

huub [apenstaart] huubmous [punt] nl

Bij voorbaat mijn welgemeende dank!

Reageren is niet mogelijk.