Als gij niet wordt als kinderen

Ik hou niet van cv’s. Ze geven altijd een vertekend beeld van wie je werkelijk bent. Laatst werd ik gevraagd om een cv  in te leveren van maximaal 150 woorden. Zie hier het resultaat:

Huub Mous is lichtelijk paranoïde van aard en heeft last van een manisch depressieve golfslag in zijn gemoedsleven. Veel mensen weten niet wat ze met hem aan moeten. Sommigen vinden hem arrogant, betweterig, narcistisch en ijdel, maar voor wie hem werkelijk kent valt hij best wel mee. Hij is een babyboomer, was ooit katholiek en heeft een randstedelijke achtergrond. Hoewel hij al ruim veertig jaar in Friesland woont en een raszuivere Friese verwekker heeft gehad, staat hij zeer ambivalent tegen tegenover de Friese taal en cultuur. Niettemin heeft hij een obsessieve aandacht voor alles wat zich Fries noemt of daar voor door wil gaan. Soms vindt hij zichzelf geniaal, maar over het algemeen neemt hij zichzelf niet al te serieus. Hij is redelijk asociaal maar tegelijk ook huiselijk. Hij houdt van kinderen en gekke mensen. Lievelingsboek: de Bijbel.

Laat een reactie achter

(verplicht)

(verplicht, wordt nooit weergegeven)