UPDATE: Kris Callens in De Moanne

Vanochtend kreeg ik het bericht dat Kris Callens in het eerstvolgende nummer van De Moanne tekst en uitleg zal geven over zijn presentatiebeleid in het Fries Museum. Dat zal hij doen zonder mij. Callens had ook nooit groen licht gekregen voor een duo-gesprek met mij in De Moanne, hoewel hij dit wel expliciet beweerde tegenover mij. Ik wilde dat gesprek graag voor de camera van Omrop Fryslân. Ook heb ik van de redactie van De Moanne begrepen dat Callens De Moanne niet om rectificatie gevraagd heeft van mijn bewering in een recent artikel, dat het Fries Museum geen aandacht besteedt aan Jentsje  Popma. 

Ik heb Kris Callens  het volgende per mail laten weten: 


Beste Kris,

Ik heb inmiddels begrepen dat je de redactie van De Moanne hebt laten weten, dat de aandacht die het Fries Museum in september aan Jentsje gaat besteden niet iets te maken heeft met mijn artikel in De Moanne. Mag ik vragen waarom je De Moanne niet om rectificatie hebt gevraagd van mijn bewering dat het Fries Museum dit niet zou doen? Bij de Omrop Fryslân vroeg je wel om rectificatie. Kortom, kan het zijn dat mijn artikel in De Moanne toch iets te maken heeft gehad met een voortschrijdend inzicht van jouw kant door toedoen van mijn zogeheten ‘vitriool-kritiek’? Dan is die kritiek toch ergens goed voor geweest, vind je niet? 

Met vriendelijke groet,

Huub

Zie ook: eerdere interviews met Kris Callens in De Moanne

Reageren is niet mogelijk.