Een grijze lente

(foto: Wim Bors)

Vandaag is het de eerste dag
Dat de wind niet bijt
Vandaag is het de eerste dag
Van een nieuwe tijd
Er stijgen geuren uit de grond
Het eerste licht is warm en blond
Waarom durf ik het huis niet uit
Tel ik de druppels op de ruit
Dit is voor mij een grijze lente
Er zingt een orgel in de wind
Over heel de stad
Er zingen stemmen in de wind
Die ik heb liefgehad
De zon zaait parels op het gras
Er is een feest op elk terras
Waarom voel ik de lente niet
Ik zing alleen mijn oude lied
Dit is voor mij een grijze lente
Ik weet de winter was te lang
Mijn geduld te kort
Ik weet de winter was te lang
Nu het lente wordt
Ik weet dat ik in deze nacht
Te lang op liefde heb gewacht
Ik weet de zon die terugkeert, vindt
Mij als een grijs geworden kind
In deze late grijze lente

Tekst: Lennaert Nijgh

Laat een reactie achter

(verplicht)

(verplicht, wordt nooit weergegeven)


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function show_subscription_checkbox() in /srv/home/huubmousnl/domains/huubmous.nl/htdocs/www/wordpress/wp-content/themes/huubmousv4/comments.php:84 Stack trace: #0 /srv/home/huubmousnl/domains/huubmous.nl/htdocs/www/wordpress/wp-includes/comment-template.php(1554): require() #1 /srv/home/huubmousnl/domains/huubmous.nl/htdocs/www/wordpress/wp-content/themes/huubmousv4/single.php(22): comments_template() #2 /srv/home/huubmousnl/domains/huubmous.nl/htdocs/www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include('/srv/home/huubm...') #3 /srv/home/huubmousnl/domains/huubmous.nl/htdocs/www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/srv/home/huubm...') #4 /srv/home/huubmousnl/domains/huubmous.nl/htdocs/www/index.php(4): require('/srv/home/huubm...') #5 {main} thrown in /srv/home/huubmousnl/domains/huubmous.nl/htdocs/www/wordpress/wp-content/themes/huubmousv4/comments.php on line 84