Op volle zee

Gistermiddag op de boot tussen Enkhuizen en Stavoren

Gisteren mijn fiets opgehaald in Alkmaar. Nog even rondgereden daar. Onder meer langs Heiloo, de voormalige Sint Willibrordus-stichting, en langs de Kapel van Onze Lieve Vrouwe ter Nood, waar Gerard Reve ooit heeft gebeden om van de drank af te komen. Daarna met de trein naar Enkhuizen. Op het mooie terras daar met de gietijzeren pilaren heb ik twee uur gewacht voordat de boot naar Stavoren zou vertrekken. De kraaien namen bezit van het terras en de obers leken dat alles te gedogen. Drie halve liters pils later heb ik de terugreis aanvaard. Op volle zee was het even of alles goed was en nooit anders was geweest. Voor Onze Lieve Vrouwe ter Nood had ik een kaarsje opgestoken en vervolgens drie Wees gegroetjes gebeden. Zou dat het zijn? Afijn, baat het niet, dan schaadt het niet. En ach, het is wat het is. Zij bewaart alles in haar hart. Om met Reve te spreken, er leek iets neer te dalen wat leek op geluk. 

Reageren is niet mogelijk.