Weest bevlogen in 2018 !

Weest bevlogen

‘Maar zoals Kierkegaard al opmerkte moet wie naar individuele vrijheid streeft ‘uitbreken uit de gevangenis waarin zijn eigen reflectie 
hem vasthoudt’ en als dat eenmaal gelukt is uit ‘de veel grotere gevangenis die gevormd wordt door de reflectie van zijn omgeving’. Hij zal zeker geen vrijheid vinden in de spiegelpaleizen van Facebook en Twitter die hem gevangen houden. Want de immense gevangenis van 
verleidelijke beelden geneest de eeuwig jeukende wond van de amour propre die telkens wordt opengekrabd niet. Integendeel: zelfs de prettigste sfeer van saamhorigheid verhult de wedijver en afgunst die worden opgeroepen door voortdurende blootstelling aan het succes en de 
voorspoed van anderen. ‘

Pankaj Mishra, Tijd van woede, een geschiedenis van het heden, 2017

Laat een reactie achter

(verplicht)

(verplicht, wordt nooit weergegeven)


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function show_subscription_checkbox() in /srv/home/huubmousnl/domains/huubmous.nl/htdocs/www/wordpress/wp-content/themes/huubmousv4/comments.php:84 Stack trace: #0 /srv/home/huubmousnl/domains/huubmous.nl/htdocs/www/wordpress/wp-includes/comment-template.php(1554): require() #1 /srv/home/huubmousnl/domains/huubmous.nl/htdocs/www/wordpress/wp-content/themes/huubmousv4/single.php(22): comments_template() #2 /srv/home/huubmousnl/domains/huubmous.nl/htdocs/www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include('/srv/home/huubm...') #3 /srv/home/huubmousnl/domains/huubmous.nl/htdocs/www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/srv/home/huubm...') #4 /srv/home/huubmousnl/domains/huubmous.nl/htdocs/www/index.php(4): require('/srv/home/huubm...') #5 {main} thrown in /srv/home/huubmousnl/domains/huubmous.nl/htdocs/www/wordpress/wp-content/themes/huubmousv4/comments.php on line 84