Het artikel van Gitte Brugman

Afgelopen woensdag was Gitte Brugman van de Leeuwarder Courant bij mij op bezoek. Het gesprek duurde zo’n twee en half uur. Ze had mijn boek De Fries die in de toekomst sprong pas één dag in huis en had zo veel mogelijk proberen te lezen. Overal zaten gele plakkertjes op pagina’s die zij kennelijk belangrijk vond. Ons gesprek schoot alle kanten op. Diezelfde avond laat ontving ik de tekst van haar artikel in mijn mailbox. De ochtend daarop heeft Gitte er nog wat foto’s bij gezocht in het archief van de LC, en daar nog wat korte tekstjes bij geschreven. Eind van de ochtend was de deadline en vrijdagochtend stond het in de krant, mooi opgemaakt op twee pagina’s. Kortom, dit artikel is in zeer korte tijd ontstaan. Ik vind het knap dat je als journalist dan toch de kern weet te raken. Het is een mooi en leesbaar artikel geworden over een moeilijk boek.

.

Slide1

Schermafbeelding 2016-03-19 om 08.19.12

Schermafbeelding 2016-03-19 om 08.19.25

Schermafbeelding 2016-03-19 om 08.28.36

Schermafbeelding 2016-03-19 om 08.30.56

Schermafbeelding 2016-03-19 om 08.32.45

Schermafbeelding 2016-03-19 om 08.35.04

Schermafbeelding 2016-03-19 om 08.37.15

Schermafbeelding 2016-03-19 om 08.39.23

Zie ook de website van Uitgeverij Wijdemeer

1 Reactie »

 1. Aldus H.

  20 maart 2016 op 03:40

  Wel, mooi man!

  En de laatste drie foto’s zijn in feite afstammelingen/vrije interpretaties weer van… pyramiden/obelisken en zonnewijzers…

  Waarschijnlijk zonder dat de architecten/vormgevers hier uberhaupt aan gedacht hebben. Al dan niet onderbewust gekopieerd/ geinspireerd door beelden die ze kenden uit andere plaatsen/boeken/tijden whatever.

  Die fontein op het Europaplein is in feite een zonnewiel (=de zon), met in het midden een ‘open’ obelisk (zonnestraal) met op die straal weer een vogel(?). Maar ik heb geen idee of de kunstenaar zich hier destijds van bewust was(?).

  Want wat dat beeld in FEITE zegt is: de vogel blokkeert de communicatie met de (zonne) goden. Om diezelfde reden heeft het Vaticaan een kruis op de obelisk geplaatst om dat ‘heidense geloof’ een lesje te leren cq zichzelf BOVEN het licht te plaatsen.

  Het is een blokkade en géén ‘reis op de zonnestraal’.
  Alsof je een kap over een antenne plaatst.
  Net zoals het Vaticaan trouwens die cirkel uit het kruis haalde: ook dat moest de zon voorstellen.
  Dus eigenlijk stelde het kruis in feite OOK alweer de zonnestralen voor… dus.. de zon er af en hoppa Jezus der op… Dus ze hebben op die manier vakkundig van leven/zon/licht/warmte lijden/pijn/dood gemaakt… Brainwashing 1.0…. toen al…

  Ecocathedraal: ecocathedraal van LeRoy, waarbij ik moet zeggen dat ik hem ‘even kwijt ben’ qua bedoeling.
  Temeer daar ik enkele dagen op zijn wiki pagina las dat dat ding maar liefst 300 meter hoog zou moeten worden. Hoei!

  Dat kan alléén als je dus een in een pyramide vorm bouwt. Het is onmogelijk om een andere vorm te kiezen met zo’n hoogte van alleen gestapelde stenen. Echter, daar heb ik LeRoy nooit overhoren spreken in filmpjes oid.

  Dus: ik snap het even niet…

  Maar zo langzamerhand krijg ik wel het idee van: wil je vooruit qua techniek en zorg/gezondheid, dan moet je kijken naar de wetenschappers van zo’n 100 jaar geleden. Tijd van Einstein, Tesla etc.

  Wil je qua mystiek, religie, mienskip, architectuur, kunst ed vooruit, dan zul je eerst terug moeten schakelen naar laten we zeggen 10.000 jaar before Christ. Ten tijde van de bouw van de grote pyramides. Daar ligt de BRON namelijk.

  En bij de bron moet je beginnen, en niet ergens halverwege, want dan ben je idd bij de eerste afslag het spoor al bijster.
  En dan denk je ook écht dat de stralen om Jezus` hoofd doornen zijn ipv zonnestralen… en dat je hier bent om te lijden maar dat de kerk je kan ‘verlossen’. Maar dan vooral van je geld.

  De mensheid heeft domweg minimaal 2000 jaar in de matrix geleefd. In een gekaapt, gejat en geplagieerd gemuteerd sprookje wat voor velen een regelrechte hel was. En nog steeds trouwens.

  Maar wat na al die duizenden jaren nog steeds overeind is gebleven zijn die obelisken, gedenknaalden, fonteinen en noem maar op.

  De vraag is of die latere oprichters ervan eigenlijk wel wisten wat ze van oorsprong nou precies moesten voorstellen. Temeer daar er enkele zijn die in feite compleet fout zijn. Ik zal die namen maar niet meer noemen, maar het is echt genant.

  Maar nogmaals: ik ben ook benieuwd naar de Hollandse leeuw, de naam Leeuwarden en nog wat dingen zoals de vorm van kerktorens en zo. Waar komt die leeuw vandaan? Toch afgeleid van de sfinx?
  En is een kerktoren toch – even afgezien van andere functies- eigenlijk in feite ook een ‘transponder’? Een verkapte obelisk?

  Afijn, vragen, vragen vragen.
  En dit alles komt eigenlijk voort uit dat stomme mestkevertje 🙂
  Hoewel: uitvinder van het wiel, de bol, de creator van ‘leven uit de dood’ (de mummies) en ws dé grote inspirator van zowel de pyramides, obelisken, gedenknaalden en wat al niet meer.

  En trouwens, zoveel ben ik er niet mee bezig, hooguit een uur per maand of minder zelfs, maar er vallen me wel patronen op.

  Overigens bedacht ik me laatst: friesland heeft al een pyramide(tje).
  Aeolus.

  Nu nog even 1, 2 of 3 vette obelisken.

  Een in ecocathedraal, een in center Friesland (om God terug te halen) en ach, waarom ook niet eentje in Leeuwarden?
  Zaailand? Al dan niet tijdelijk voor 2018 of zo.

  Wie weet, valt de naam Leeuwarden via via via écht tot het oude Egypte te herleiden. In dat opzicht is een obelisk natuurlijk super op zijn plaats: je herenigt oude krachten.

  Ik heb geen tijd om dat allemaal uit te zoeken. Iemand?
  Iemand die dit leuk vindt, en of al informatie heeft enzovoorts.

  Maar hoe dan ook: als je een obelisk/gedenknaald bouwt: doe het dan in God Ra’s naam goed.

  En verder: vergeet alle bestaande religies. Zuigen apenballen, zijn gemuteerde copieen – vaak om macht/geld/aanzien/manipulatie- maar heeft niets met de bron te maken. Leuk bedacht maar volkomen nep/dubbele boodschap enzovoorts. Maakt mensen alleen maar tot slaaf/brengt ze in de war/eerste afslag spoor al bijster.

  Is niet ‘duurzaam’. Houdt geen stand.
  En dat bleek dan ook wel uit de ommekeer in de jaren 60.

Laat een reactie achter

(verplicht)

(verplicht, wordt nooit weergegeven)