Summer in the seventies

Slide11111111111

24 Reacties »

 1. Keu

  27 september 2015 op 11:41

  Color quiz
  http://www.colorquiz.com/

 2. God Verdomme

  27 september 2015 op 18:43

  Gistermiddag bijna kapot gereden door een gigantische tractor, die met veel te veel vaart een wegversmalling nam. Waarschijnlijk kwam hij terug van een tractorevenement in Warns. In Warns waar die dag, ook nog de Slag bij Warns gevierd werd door weer ander bedenkelijk volk.

  Het heeft er, mijnsinziens, alles van dat alleen de boeren deze provincie runnen met hun afschuwelijk grote machines die alles kapot rijden, dus ook de wegen, en die ook, last but not least, alle vogelleven in akkers en weiden naar de verdommenis helpen met hun stront, kunstmest en vroeg maaien.
  Uiteraard met de zegen van de christelijke lieve heer en de absurd grote subsidies uit Brussel.
  En als de varkenscyclus dan weer voorspelbaar toeslaat, in Brussel hun handen gaan ophouden als voor extra subsidies. Dit zijn helemaal geen vrije, fatsoenlijke ondernemers. maar boeven die de gemeenschap uitmelken met hun onverantwoorde ondernemerschap.
  Wat een afschuwelijke, terroristische machten laten wij aldus hun gang gaan.

 3. Cees Andriesse

  27 september 2015 op 20:03

  Heeft u, onnozele Keu en verbolgen Fries te Warns, de volle Maan gezien die tegen achten opkwam? Denk er eens over na dat u deze nacht op zou kunnen blijven om te zien hoe deze wonderlijke bol tot rood verkleurt in licht dat onze net zo wonderlijke Aarde van de Zon weet af te buigen. Dat is: gewoon eens even afstand nemen van luid en nietszeggend gekrakeel.

 4. Keu

  27 september 2015 op 21:01

  Wij kijken wel naar de herhaling, op tv.

 5. FonsvdK

  27 september 2015 op 21:01

  Beste Cees,
  Weet u het verschil wel tussen een melkboer, VW en een sterrenwichelaar.

  Antwoord: Veel verschil hiertussen is er niet.
  Ieder van hen is op zijn eigen belang uit, ten koste van milieu, of als vrijgestelde, of als extra of speciaal gesubsidieerde.

  Goede wacht hemelverbeteraar.

  Ik zal naar de maan proberen te kijken zonder aan u te denken.

 6. Cees Andriesse

  27 september 2015 op 21:30

  Ik heb er absoluut geen probleem mee dat u naar de Maan kijkt zonder aan mij te denken. Dat kijken en de betekenis van wat u ziet doorgronden, daar gaat het om. Zo zei Willem Abma het (proazagedichten 1950, XLII):

  Yn iepen fjild weaget it him net.
  Mar yn it wâld en tsjuster siket
  by stikel en stien fertwivele
  klank nei kuolte en betsjutting.

 7. Cees Andriesse

  27 september 2015 op 21:34

  Fons, ik heb een fout gemaakt, die gedichten van Willem Abma zijn niet van 1950 maar van 2000.

 8. Keu

  27 september 2015 op 21:37

  Goed zo onnozele Cees, je hebt Willem Abma mooi nagepraat.

 9. Cees Andriesse

  27 september 2015 op 22:04

  Meneer of mevrouw Keu, over napraten gesproken: uw bijdragen aan deze blog zijn inderdaad buitengewoon origineel.

 10. pas de soucis

  27 september 2015 op 23:03

  pas de scalaglobophobie

 11. Keu

  27 september 2015 op 23:20

  Dank je meneer Cees (ik doe even onnozel en doe alsof ik het cynisme niet proef), jij mag er ook wezen.

  Of ik een meneer of mevrouw ben is volgens mij vrij eenvoudig te achterhalen, ik ga er dan ook vanuit dat het je niet zoveel uitmaakt. En je mag wel jij zeggen hoor. Doe ik ook.

 12. Cees Andriesse

  27 september 2015 op 23:59

  Wel, of het nu meneer of mevrouw Keu is (ik weet het echt niet): mensen die ik niet ken zijn voor mij altijd u. Dat is een beleefdheid die ik niet heb afgeleerd. Ik ben van voor de oorlog, zoals dat heet. Dat ik zomaar mag tutoyeren verrast me. En nu het onderwerp: Ik heb net uit het raam naar de Maan gekeken, en die is bij mij in Arnhem nog goed en compleet aan de hemel te zien: zo stralend wit dat je de ‘Maria’ maar nauwelijks kunt zien. De brede schaduwkegel van de Aarde moet er een stukje links van staan. Daar komt ze over drie uurtjes in terecht. Ze zal er door een (in dit geval buitengewoon complexe) hemelmechanica in terecht komen. Alles wat zo precies voorspeld wordt vind ik adembenemend. Of wolken op het laatst mijn uitzicht wegnemen weet ik niet. Na afloop op de TV bekijken is echter niks voor mij. Ik houd van echt.

 13. double-u,

  28 september 2015 op 00:05

  tik

 14. Wiersma

  28 september 2015 op 00:29

  Is het volle maan of zo???

  Het oestrogeen en testosteron SPAT hier letterlijk van het beeldscherm. Over het toetsenbord waar nota bene de koffie van gisteren nog niet eens van was opgedroogd.

  @ meneer God Verdomme: dit alles zou u niet zozeer zijn overkomen als koeien in de wei zouden staan ipv in de stal. Maar ja, koeien worden DUBBEL uitgemolken vanwege het zo gewenste (maar achterlijke) ‘economische model’. Of economische groei, hoe je het maar noemen wilt.
  LICHT (en vers gras) is een geneesmiddel/methode. Maar liever koeien in een donkere stal, preventief volspuiten met anti-anbiotica, ipv dat licht zijn werk doet en koeien ZELF het gras maaien. Dan had je dus die hele grote machines helemaal niet nodig.
  En en en en en en en.
  Dus meneer GvD: ik ben het met u eens maar om een geheel andere reden. Het zijn niet zozeer de boeren die de boosdoener zijn maar de politiek of de olichargie. Bronwater is nota bene duurder dan melk. Logisch?
  Nee totaal niet. Omgekeerde wereld in feite.

  En Lee van Cleefpasta man: ga je eens gedragen! Ten eerste ben je hier te gast en ten tweede gedraag je je nou weer als een klein verwend/verwaarloosd kind on steroids. Ga je mond eens spoelen, en dan hup zonder eten naar bed jij! En nee, niet met blote billen, dat beeld krijgt niemand ever van zijn netvlies: dat is duizendmaal erger dan Patty Brard zonder make-up op de knietjes met de klisma der nog in.

  En ik maar denken dat ik erg was/ben. Pffff…
  Dat valt best mee dus.
  Het woord ‘diarree’ moet misschien toch eens herzien worden. Of op zijn minst opgesplitst worden in gradaties.

  Waarbij Keuarree de ergste vorm is. Lijdt je aan Keuarree? Ongeneeslijk. Dood binnen een dag.
  Lee van Cleefarree? Meest onmenselijke biotech wapen ever.
  Valt niet af te spoelen ook, plakt aan alles.

  Maar dan! Jongens! Er is ergens een soort van wonder geschied!
  Geenpeil heeft het voor elkaar gekregen om maar liefst 451.000 handtekeneningen te verzamelen -as we speak- voor een referendum. Dat is in 200 jaar niet voorgekomen.

  Nu snap ik wel dat GoedVolk en linksch- en rechts denkend politiek NL dit afschuwelijk vindt, zo’n democratie, maar toch: wie weet, wen der mar an.

  Ere wie ere toekomt.

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/09/yes_we_could.html

  ——————————————————–

 15. Keu

  28 september 2015 op 01:42

  W, ik dacht eerlijk gezegd dat ik – op een wellicht niet al te fatsoenlijke manier, zo heeft mij vriendin me ingelicht – afscheid van je genomen had. Wat mij betreft zijn we wel uitgepraat. Niet eens zozeer om wat je zegt, maar meer omdat de conversaties met jou me frustreren op een manier die ik niet wil. En jij bent ook niet blij met mij.

  Onze gastheer laat alle vluchtelingen toe en dat leidt er toe dat we elkaar hier zo nu en dan tegen zullen blijven komen, maar het lijkt met toch echt het beste dat wij beiden proberen om directe confrontaties uit de weg te gaan. Ik ga jou in ieder geval uit de weg.

  Laat ik dan ook maar zo sportief zijn om je toch succes te wensen. Succes!

 16. Keu

  28 september 2015 op 01:45

  Als mensen elkaar gek maken moeten ze bij elkaar uit de buurt blijven is mijn ervaring. Ik hoop dat we het daar over eens kunnen zijn.

 17. Wiersma

  28 september 2015 op 02:46

  Keu jong.
  Misschien moet je eens eerlijk worden/zijn tegenover jezelf.
  Ff resetten.
  Momentjes voor jezelf.
  Keertje in de spiegel kijken, dat soort dingen.

  Het LIJKT soms dat ik evil ben, maar dat ben ik niet.
  Maar jij bent steeds degene die MIJ aanvalt, niet andersom.
  Waarom je dat doet? Geen idee!

  Ik heb volgens mij al vaker voorgesteld: doe mij niet aanvallen.
  Ten eerste is het helemaal niet nodig en ten tweede kan ik mezelf redelijk verdedigen. Zonder dat het me noemenswaardig energie kost. En dus ook geen frustratie oplevert.

  Maar ja, jij begint steeds een strijd en maakt hem dan vervolgens niet af. Grrrrrr! Mijn ‘strijd’ is tegen globale psychopaten, fraudeurs en nep wetenschap(pers), falende media en alle juichaapjes. En niet tegen jou of ieder ander die hier ook reaguurt.

  On global scale is iederéén hier klein bier.
  Wat je dus niet/nooit moet doen is dat klein bier tegen zichzelf gaat vechten want dan wordt dat nul-bier.
  En dat is dan ook precies wat groot bier in de kaart speelt.
  ( Uw buurman kan wel eens een communist/terrorist/Jood zijn)

  Keu. Er is ergens een trigger in je hoofd geweest die tegen je zei:
  W is the enemy. Wellicht dat er meer mensen zijn die diezelfde trigger hadden. Want ja, ik zeg wel eens ‘rare’ dingen die als niet politiek correct worden ervaren. En misschien schrijf ik af en toe wat beroerd: sorry.

  Voorstel. Blijf hier een tijdje weg. Ontstress. Ga leuke dingen doen, in het bos wandelen, diep ademhalen, Zen momentjes pakken, en kom hier over een tijdje terug en beschouw mij persoonlijk niet als jouw vijand. Because i’m not.

  Hooguit mijn meningen/metingen, maar daar valt domweg over te discussieren. En zoiets heet dan met enige mazzel dan voortschrijdend inzicht.

  “Laat ik dan ook maar zo sportief zijn om je toch succes te wensen. Succes!”

  Hetzelfde Keu, hetzelfde.
  Denk er maar eens over na en …

  مثل الجانب المشمس!

 18. Keu

  28 september 2015 op 03:38

  Was ik ook van plan, een tijdje wegblijven. Kan pas sinds kort weer reageren hier en dat gaat dan meteen mis natuurlijk. En idd een rare trigger, W is the enemy. Wat jij hier verder allemaal neerkalkt, nou ja, dat is toch eigenlijk jouw zaak, niet de mijne.

  Neerkalken is een nogal negatieve term, maar we doen het er maar even mee.

 19. Keu

  28 september 2015 op 03:42

  Even terzijde, ik heb ook een beetje het idee dat ik hier in een tuin van mastodonten ben beland, klopt dat?

 20. Keu

  28 september 2015 op 03:58

  Ik kan ook nog wel iets vertellen over wat die haat nou zo triggert. Het is die anonimiteit waar je uit opereert. Geen gezicht, geen echte naam, niks. Daar heb ik een hekel aan en dat zal waarschijnlijk ook zo blijven.

  Je noemt mij niet eerlijk maar zelf….

 21. Cees Andriesse

  28 september 2015 op 04:50

  Rode Maan gezien, zoëven, tussen dunne wolkjes.

 22. on the yin side

  28 september 2015 op 21:36

  Ring around the circle,
  don’t you know that it feels so fine

 23. Keu

  28 september 2015 op 22:07

  Komen hier eigenlijk wel eens mevrouwen? Zo ja, dan toch zeer, zeer weinig. Of misschien alleen om te lezen. Lijkt me eerlijk gezegd ook sterk op het moment, Huub houdt pauze.

 24. Keu

  28 september 2015 op 23:41

  De maan is te zien. Helder schijnend. Geen harige zak.

Laat een reactie achter

(verplicht)

(verplicht, wordt nooit weergegeven)