Het midden is overal

Slide1

Alles neemt afscheid. Alles begroet elkaar weer. Eeuwig blijft zich trouw de ring van het zijn. In elk nu begint het zijn. In elk hier rolt de bol daar. Het midden is overal. Krom is het pad der eeuwigheid.

Friedrich Nietzsche

6 Reacties »

 1. Wiersma

  23 februari 2015 op 03:04

  Jaja, maar “Nietzsche is wat het lijkt!”

  Maar dan.

  Toch maar even stikje kringloop duiding, (in het engels: circle-walk, zoals we dat kennen van de circle-walk-shop, de kringloopwinkel) want die zijn briljant. Je zou bijna in God gaan geloven.

  En voor alles is een back-up plan he? Zelfs voor eind tijd denkers. Denk je dat alles kapodtstuk gaat, is er ineens een onbekende wetenschap en die legoot alles weer in elkaar.

  God is niet alleen boer en zaaier, (niet te verwarren met saaier) maar hij repareert ook zijn eigen machines en mechanismen waar nodig. En bij God staat het leven voorop. Het hele universum staat in dienst van het leven, op een héél klein deeltje(s) van dat universum.

  In dit geval betreft het een recentelijke vondst van de a-biotische (zonder leven) afbraak van CO2 door UVlaser. Ik beweer immers al tijden dat dat zo is, oa door bliksem en UV zonlicht.
  Daarbij beweer ik ook nog dat CO2 een regelgas en en geen ‘gevaarlijk broeikasgas’.

  “Over the past 40 years, researchers have thought that there must have been a small amount of oxygen in the early atmosphere. Where did this abiotic (“non-life”) oxygen come from? Oxygen reacts quite aggressively with other compounds, so it would not persist for long without some continuous source.”

  Lees hier:
  http://www.sciencedaily.com/releases/2014/10/141003092259.htm

  Uiteraard is het leuk om gelijk te krijgen/hebben, hoewel ze het daar (nog) niet over bliksem hebben. Nog even niet aan gedacht kennelijk. En daar zijn er ook nog al wat van namelijk… zo’n 40.000 per dag.

  Maar waar het (mij) om gaat is het debunken van die hele global warming shit. Dat er dus allerlei mechanismen zijn die er alles aan doen om van de aarde een vruchtbare, leefbare planeet te maken EN te houden!

  Maar nu de wetenschap heeft aangetoond (en dan is het pas ‘echt waar’) dat UV CO2 afbreekt, komt de volgende hilarische grap eigenlijk.

  De afbraak van CO2 genereert endotherme energie, ofwel de omgeving wordt kouder! Net zoveel kouder als dat het warmer werd door de vorming van CO2. Anders gezegd: door LICHT/warmte/energie wordt juist de atmosfeer AFGEKOELD!

  Dus: CO2 is geen ‘broeikasgas’, nee het is een KOELGAS!
  n ja, het is ook een héééél klein beetje een broeikas gas op lage hoogte, maar verwaarloosbaar klein.

  Kijk, en dat is nou het mooie van die hele natuur. Of hoe God het allemaal bedacht heeft, whatever. Maar briljant is het wel.

  En waarom is het op 10 km hoogte nog steeds 60 graden onder nul denk je. Toeval? Waarom koelt de lucht immens af na onweer?

  De grap is nu, en dan heb je het alleen nog maar over CO2:

  Te weinig CO2 in lucht?

  Plantengroei stopt, CO2 afbraak stopt, temperatuur loopt op, plantenresten genereren meer CO2, CO2 neemt toe tot balans ontstaat tussen verhoogde plantengroei en temperatuur.

  Omgekeerd: Teveel CO2 in lucht?
  Plantengroei neemt in eerste instantie toe, maar lucht koelt af, plantengroei neemt wat af, verrotting neemt wat af, totdat balans is tussen temperatuur, plantengroei, CO2 productie en reductie.

  En dan heb ik het nog niet eens over de invloed van water(damp) bij
  verhoogde plantengroei in de vorm van endotherme energie bij verdamping en verkoeling door schaduw en oppervlakte vergroting.

  Joh, die God is me een architect van jewelste!

  Maar waar het me werkelijk om gaat is: er worden omwille van die klimaat warmista’s allerlei wetten, regels, beperkingen en mega veel non oplossingen voor een niet bestaand probleem gegenereerd.

  Zoals windmolens ‘vanwege het klimaat’ en dat soort onzin.
  Niet werkende oplossingen voor een niet bestaand probleem.
  Omgekeerde wereld, en kost klauwen met geld wat er niet is.

  Nou, dan laten we toch gewoon oudjes tot de enkels in de pis staan?
  “Als het klimaat maar gered wordt!”

  Wel beste zelfbenoemde warmista’s: de wetenschap heeft net aangetoond dat God héél erg goed op zijn zaakjes past, waaronder het klimaat. Het laat het wat schommelen, maar da’s leuk!
  God is zaaier zei ik al, niet saaier.

  Dus IPCC en Nijpelsman: Kappen met die klimaat onzin en die omgekeerde Hobin Rood acties: stelen van de armen en het geven aan de rijken-waaronder je/jullie zelf.

  Maar zoals gezegd: voor alles is een backup plan. Dus ook al zou – om wat voor reden dan ook – de zon geblocked zijn door bijv een immense vulkaan uitbarsting, dan zorgt de aarde zelf wel voor afbraak van zowel CO2 alswel aanmaak van ozon. En dat fikt dan weer fijnstof op. Door bliksem, wat dan weer voortkomt uit ‘aardstraling’ oftewel radioactiviteit.

  Dus: schadelijke radioactiviteit wordt omgezet in bliksem die er vervolgens via UV de temperatuur mee regelt middels CO2 afbraak,, er zuurstof van maakt, plus het teveel aan CO2 afbreekt, zorgt voor regen, eveneens afkoeling plus nodig for life, en ozon die vervolgens fijnstof opfikt.
  Wel. Hoe fucking briljant wil je het hebben.
  Win, win, win, win, win, win win win situatie.
  En ALLES ten gunste van LEVEN. Zowel plant als dier.
  Dat is nog eens een kringloop.

  Heb je dan nagedacht over iets of wat.
  Ben je dan een architect of wat.
  De mens heeft het nog niet verder gebracht dan één ding maken maar dat gaat dan altijd wel ten koste van weet ik wat anders.

  In dat opzicht ligt God evolutionair gezien honderdmiljoenmiljard punten voor op de mens. God recycled alles en ALLES en IEDEREEN is daarbij gebaat ZONDER enig afval of niet te recyclen restproducten.

  Alleen al die kringlopen zou je een waanzinnig boek over kunnen schrijven. Iemand?

  ~~~~~~~~~~~~~~~~

  Zie bijv. de Catatumbo lightnings.
  Die zorgen voor ca 30% van alle ozon wereldwijd.
  Dus vergeet ook maar die onzin over gaten in ozonlagen.
  Als je namelijk `s nachts ergens ozon meet, is er een gat ja.

  Omdat ozon door uv licht wordt gemaakt.
  Oftewel: zo gemakkelijk is het dus om wetenschappelijk ‘bewijs’ te manipuleren.. om er politieke doelen mee te bereiken.
  Overdag: Zon–> Ozon aanmaak. Geen gat. Geen probleem.
  `S Nachts: geen zon –> geen ozon aanmaak. ‘Gat in ozonlaag’.
  Hel en verdoemenis, wetten, regelgeving, boetes, arrestaties, controles, de wereld vergaat, end of times.

  http://www.youtube.com/watch?v=yyWkLsdJjPI

  En nu maar hopen dat het IPCC en warmista’s en media en polletiek hun ‘visie’ gaan herzien onder het mom ‘een leven lang leren’.

  Gaat er iets veranderen? Iets gebeuren? Groot nieuws in de kranten?
  ‘De aarde warmt toch niet op want…wetenschap heeft aangetoond’?
  Hahaha!
  Welnee man, wake the fuck up.

  YOU are the product so YOU have to be kept in control by fear and distraction, not by reallity or real science.

  Remember: ‘Ignorance is strenght!’

 2. Wiersma

  23 februari 2015 op 03:11

  Godsamme, die YT doet ook maar wat, ene keer is het http, andere keer https. Lijkt wel een ongesteld wijf in de overgang.
  Poging II dus maar weer eens.

  https://www.youtube.com/watch?v=yyWkLsdJjPI

 3. NN

  23 februari 2015 op 12:40

  Wie gemakshalve de goedesmaakbaasjes wil geloven om hun uitspraken als ‘islam betekent vrede, verwarde mannen, geïsoleerd opererende wolven, jihadisme is een gevolg van sociale omstandigheden, jihadisme heeft niets met de islam te maken, onze maatschappij moet met moslims verbinding maken’ [Aboutalebh*], zou Afshin Ellian moeten lezen. Elsevier online, 23-2-2015.
  * waarom moeten moslims niet verbinding maken?

 4. 23 februari 2015 op 15:56

  moai nû.

 5. Sara P.

  23 februari 2015 op 19:12

  Nu weer Filmhuis Sneek naar de bliksem?
  Wat is dat voor een flauwe kul?

  Het lijkt er op dat buiten Leeuwarden (met zijn vele studenten), het in de provincie nauwelijks lukt om een culturele activiteit enige tijd te laten voortbestaan.
  Waarom is de “mienskip van Friezen? (lulkoek natuurlijk) niet geínteresseerd in iets buiten voetbal, schaatsen, kaatsen, biljarten, koren en fanfare?
  Waarom niet?
  Algehele desinteresse in alles?
  Geen geld?
  Lekker tv kijken bij moeder thuis?
  Vroeg moeten opstaan om te melken?

  Hopeloos is het in ieder geval wel.

 6. Jelle Breuker

  23 februari 2015 op 20:41

  Omdat mefrou Sara, de subsydzjejouwers, ryk, provinsje, gemeente, gjin jild mear hawwe foar álle kulturele aktiviteiten. Lokkigernôch binne se njonkelytsen twongen om skerper te kiezen, de sosjalistyske fette greide is in stik lytser wurden. Jo moasten ris witte hoefolle belestingjild nei alderhanne frjemdlingen giet, lju dy’t harren graach asylsiker neame en lju dy’t gauris út eigenbelang dêr wakker oan meidogge. Dat eigenbelang kin wêze: wurkbehâld, machtsbehâld (se kinne einlings de baas spylje, yn dit gefal oer frjemdlingen), status (sjochris wat in bêstenien ik bin foar dy earme stakkerts), politike belangen (stimmen) , ensafuorthinne.
  En dêrby: al dy kearen dat ik it filmhûs yn Ljouwert besocht wiene der nea mear as tritich oaren, tajûn ik gong inkeld nei Frânske films en dy sprekke net in soad lju oan, tink ik. It subsidiearre kaartsje fan sa’n € 7,50 – 10 kostet de subsydzjejouwers , de gemeente Ljouwert en de provinsje ( úteinlings de belestingopbringer!) in safolste mannichfâld mear.
  Doch as ik en betelje leafhawwerijen sels, dat jout ek noch in tefreden frijheidsgefoel.

Laat een reactie achter

(verplicht)

(verplicht, wordt nooit weergegeven)


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function show_subscription_checkbox() in /srv/home/huubmousnl/domains/huubmous.nl/htdocs/www/wordpress/wp-content/themes/huubmousv4/comments.php:84 Stack trace: #0 /srv/home/huubmousnl/domains/huubmous.nl/htdocs/www/wordpress/wp-includes/comment-template.php(1554): require() #1 /srv/home/huubmousnl/domains/huubmous.nl/htdocs/www/wordpress/wp-content/themes/huubmousv4/single.php(22): comments_template() #2 /srv/home/huubmousnl/domains/huubmous.nl/htdocs/www/wordpress/wp-includes/template-loader.php(106): include('/srv/home/huubm...') #3 /srv/home/huubmousnl/domains/huubmous.nl/htdocs/www/wordpress/wp-blog-header.php(19): require_once('/srv/home/huubm...') #4 /srv/home/huubmousnl/domains/huubmous.nl/htdocs/www/index.php(4): require('/srv/home/huubm...') #5 {main} thrown in /srv/home/huubmousnl/domains/huubmous.nl/htdocs/www/wordpress/wp-content/themes/huubmousv4/comments.php on line 84