Efkes werom yn Simmer 2000

unnamed

unnamed

Gisteren was Gryt van Duinen op bezoek. Ze had het hele archief van Simmer 2000 bij zich, tenminste, wat er van over is. Drie grote JUMBO-tassen vol. Het schijnt dat het Fries Museum binnenkort aandacht gaat besteden aan Simmer 2000. Vijftien jaar na dato. Het is de tijd van nostalgie, van omzien in verwondering. Ik moet nog zien of Lwd 2018 straks net zo’n groot succes gaat worden als Simmer 2000. Gryt van Duinen had het allemaal bedacht destijds. ‘Bazin van Friesland’, zo werd ze toen wel genoemd .

Slide11111111

Er kwamen wonderlijke dingen op tafel: knuffels, petjes, tasjes, folders, postzegels, T-shirts, mapjes met ansichtkaarten, stickers, speldjes, trofeeën van de Slachte-marathon, maar vooral heel veel papieren. Notulen van vergaderingen, brieven, sponsorverzoeken, begrotingen, speciale uitgaven van kranten…. Het is goed dat dit allemaal eens goed bewaard wordt straks. Bij de officiële instituten schijnt van Simmer 2000 niets meer over te zijn. De archieven zijn foetsie. Zelf had ik nog een doos in de kelders staan met spullen van het Frysk Festival 2000 dat tegelijk met Simmer 2000 georganiseerd werd. Toen we dat alles voorbij zagen komen, nam de nostalgie heel even bezit van ons. Tiden hawwe tiden… Que sera sera… Still crazy after all these years.

Laat een reactie achter

(verplicht)

(verplicht, wordt nooit weergegeven)