Een piek in de bezoekersaantallen

Gisteren zag ik tot mijn verbazing dat er een piek was ontstaan in het aantal bezoekers van mijn site. Het kon niet anders of dit vond zijn oorzaak in de opening van Leeuwarden 2018. Niet door de openingsmanifestatie, maar door de uitzending van de documentaire Yn dit lânskip liet myn libben op NPO2. Van Jurriaan hoorde ik dat 40.000 mensen zondag de uitzending op NPO2 hebben gezien.  Zaterdagmiddag werd hij ook uitgezonden en keken er 34.000 mensen.. Bovendien werd hij gisteravond op elk uur herhaald op Omrop Fryslân. Uit een voorzichtige schatting mag men concluderen dat in totaal zo’n 100.000 mensen de documentaire dit weekend hebben gezien. Bovendien is hij vanaf vandaag een jaar lang permanent te zien in de Gysbert Japicxzaal in Tresoar.

Ook in de zoekopdrachten op mijn site heeft de Culturele Hoofdstad inmiddels zijn sporen nagelaten. 128 mensen zochten gisteren op  naar ‘Jannewietske de Vries’ en stuitten daarbij op mijn blog van 7 mei 2015.: Jannewietske en Henk zijn uit elkaar. Dat was een vroeg staaltje van fake-news, dat mij destijds niet door iedereen in dank werd afgenomen. Vooral het prominente PvdA-lid Hein De Haan was not amused. Gisteren hoorde ik trouwens uit betrouwbare bron dat hij de ware bedenker is geweest van het idee om Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa te laten worden. Of was het nou Peter de Haan die  het idee bij Jannewietske dropte? Afijn, nou weet ik het ook niet meer. Het is in ieder geval geen nepnieuws dat Jannewietske dit idee niet zelf heeft bedacht

.

De documentaire Yn dit lânsklip liet myn libben is nu ook op YouTube te zien. Bij deze:

Reageren is niet mogelijk.