Even zonder microfoon

Slide1melody

2 Reacties »

 1. Wiersma

  28 juli 2015 op 01:09

  Goed. Huub is kennelijk druk bezig om van zijn tuin een waar paradijs te maken dus neem ik de honneurs ongevraagd en wellicht ongewenst wel weer even over 🙂

  Dus weer even wat food for brain.
  Onderwerp: economie.
  Wat ik me dus ernstig afvraag is: kan tegen 2018 nog wel iemand een kaartje betalen?

  Te beginnen met een blog van Pieter Stuurman.
  Voor wie denkt dat bezuinigen een impuls voor de economie is: forget it. U wordt keihard voorgelogen.
  Voormalig minister van financieen uit de US probeert dat al decennia iedereen aan het verstand te peuteren, net als Piketty, maar helaas zonder nog teveel succes.
  Lees waarom.

  “Mensen stemmen in met “bezuinigingen” omdat ze de collectieve situatie vergelijken met hun persoonlijke situatie. Als ze zelf teveel uitgeven en daardoor rood staan, moeten ze minder geld uitgeven. Dat betekent dat ze minder geld aan anderen moeten gaan betalen in ruil voor producten/diensten. Oftewel minder moeten kopen. Dat is herkenbaar voor mensen.

  Maar collectief werkt het niet zo. Bij iedere transactie, betaalt het collectief zichzelf. Iedere uitgave in het collectief, is ook een inkomst ergens in dat collectief.

  Geld uit dat collectief houden aan de uitgavenkant (wat de definitie van bezuinigen is), resulteert dus in minder geld aan de inkomstenkant in dat collectief. En dus minder capaciteit aan de uitgavenkant, en dus minder aan de inkomstenkant etc. Een vicieuze cirkel waarvan de gevolgen nu zo duidelijk zichtbaar worden.

  Bezuinigen leidt dus tot afname van het totale aantal transacties. Een ander woord voor het totaal aan transacties dat plaatsvindt in een collectief, is “economie”. Bezuinigen leidt dus onherroepelijk tot krimp van de economie.

  Dit betekent dat “leiders” (zoals Dijsselbloem en consorten) die beweren dat bezuinigingen leiden tot herstel van de economie, OF zo dom zijn dat ze dit eenvoudige principe niet begrijpen, OF dat ze liegen.

  Op dit moment roepen vrijwel alle toonaangevende economen (waaronder Nobelprijswinnaars) dat bezuinigen leidt tot het vernietigen van de economie.”

  Lees verder:
  http://pieterstuurman.blogspot.nl/2015/07/mensen-stemmen-in-met-bezuinigingen.html

  Zelfs ik als onnozele burger begrijp dit. Waarom top economen en politici dan niet? Zijn ze nou écht zo achterlijk of dienen ze een dubbele agenda? Er zijn grenzen aan toeval. Ik kan dus niet anders bedenken dat er een ‘verborgen agenda’ moet zijn.
  Het best model wat ik kan bedenken is dat de top predators/psychopaten de burger zien als vee wat geheel leeggetrokken dient te worden.

  Het punt alleen is: als NIEMAND meer geld heeft valt ook het kaartenhuis van de top predators in elkaar. Maar psychopaten zijn korte termijn denkers he?

  Tweede.
  Economie en energie.
  De prijs van verdwazing.

  “Ooit moest de heer N. Bonaparte te Parijs zich uit het ietwat te koud geworden Moskou terugtrekken om uiteindelijk 200 jaar geleden zijn Waterloo te beleven. De heer N.B. te Elba was nu eenmaal bezeten van macht en Franse superioriteit. Zijn ambitie eindigde op het eiland Sint Helena in het gezelschap van een schildpad.

  Bijna anderhalve eeuw later probeerde de heer A. Hitler te Berlijn hetzelfde. Stalingrad in de winter bleek echter niet bepaald een kuuroord te zijn voor bleekneusjes en fijnbesnaarde zielen.

  Wij mogen ons dan ook gedwongen blijde scharen achter Pol Pot, pardon ik dwaal af, ik bedoel Urgenda, GroenLinks, Milieudefensie, Greenpeace et cetera die ernaar streven een hernieuwbaar wereldrijk te stichten teneinde ons door hen onwetend en misleide gehouden stumpers te vrijwaren van imaginaire catastrofes als overstromende riolen, verflenste viooltjes, muizenplagen, vrije keuze, zelfstandig denken en gezond verstand.

  Vrije keuze lijkt steeds meer ingeperkt vanwege de Crisis– en Herstelwet en de ferme taal van een doortastende Nijpels. Dit gaat dan over windmolens. Het volk is zo dom dat het de zegeningen van windmolens maar niet wil inzien. Dus moeten wij dit inzicht opgedrongen krijgen omdat deze lieden weten wat goed voor ons is. Wie kritiek en bedenkingen heeft of zelfs het waagt gezond verstand te gebruiken: wee, zijn zonden komen over ons en tot in het tiende geslacht.

  Duidelijk is dat dit een planeconomisch – vanwege verplichting – project is bol staand van wensdenken. €35.000/huishouden over 17 jaar met een opvallend onnauwkeurige terugverdientijd, wat dit ook moge zijn. Per huishouden kost dit dik € 2.000/jaar extra op de gewone energierekening en er wordt voor de maatschappij als geheel niets terugverdiend. ”

  Huiver verder op:

  http://climategate.nl/2015/07/23/de-prijs-van-verdwazing/

  Weet je wat ik wel eens denk? Dat die NL (en EU) politici en bestuurders stiekem zijn geinfecteerd met een geheim militair virus door een vreemde mogendheid of vijandige natie. Want ELKE vorm van logica ontbreekt in hun beslissingen. Het lijken wel zombies met het verstandelijk vermogen van een amoebe en rekenen kunnen ze al helemaal niet.
  Als ik de wereld zou willen overheersen zou ik het net zo doen: maak je ‘vijand’ of target zwakker. Zonder dat ie het zelf doorheeft, is helemaal ideaal. Psychologische oorlogsvoering. Er is niets zichtbaar. Geen bommen, geen granaten, geen doden, geen lijken, geen direct verband met jouw acties. Dus: geen weerstand. Het spoor leidt niet naar jou. Maar de (onzichtbare) schade op langere termijn is immens veel groter en ondertussen verdien jij er achterlijk veel geld en macht mee.

  Kijk. Dat noem ik nou eens evolutie van de macht 10.0!
  En het vindt plaats waar u bij staat.

  De hamvraag is echter: ziet u het?
  Ziet u als voorntje die grote bek van die snoek achter die rietstengels ook?

 2. Wiersma

  28 juli 2015 op 01:26

  Nog twee.
  Waarin duidelijk blijkt dat dat geheime militaire virus letterlijk hersencellen wegvreet bij politici en elke vorm van gezond verstand verdampt waar je bijstaat.

  “Het gebeurt ons niet vaak, maar soms leren we iets uit de Volkskrant. Zo weet de gegoede Bode ons ditmaal bijvoorbeeld te vertellen dat de vluchtelingentoestroom ronduit FANTASTISCH is voor ’s lands economie. Natuurlijk niet omdat er zich zoveel kapitaalkrachtigen bevinden onder onze grenshoppers, nee. Asielzoekers maken ons land weer beter omdat ze werkgelegenheid creëren. Staat er allemaal echt: mensen kunnen bij het COA massaal aan de slag als beoordelaar van asielverzoeken, tolk, woonbegeleiders, verpleegkundigen, huismeesters, sporttrainers, keukenhulpen, administratief medewerkers en managers. Daarbij “levert de toestroom van asielzoekers ook indirecte werkgelegenheid op, zoals voor schoonmakers, toeleveranciers (voedingsmiddelen, beddengoed, televisies), advocaten, onderwijzers en voor supermarkten en snackbars in de omgeving van de 59 opvanglocaties.” Oké, legitiem. Even legitiem als zeggen dat de import van 37 maffiafamilies goed zou zijn voor de werkgelegenheid bij de politie, de import van ’s werelds pyromanen goed zou zijn voor werkgelegenheid bij de brandweer”.

  Etc.

  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/07/vluchtelingentoestroom_zorgt_v.html

  Helaas heeft u op dit soort randdebielen gestemd.
  Wellicht een idee om dat vanaf nu NOOIT meer te doen?

  Nog zo’n leuke. Sommige mainstream journalisten zijn inmiddels ook wakker.

  “Waar het gesprek, en dus de politiek, verboden is, daar begint de fysieke strijd. Dat is onherroepelijk. Pas het geweld zal de politiek draaien. Ik zou willen dat het niet zo was. Dat zouden we allemaal wel willen, niet. Maar de lessen die we uit de geschiedenis kunnen trekken, wijzen steeds weer in één richting. Zonder echte democratie, in onderdrukkende samenlevingen, komen de tegenkrachten van onder. Woordenstrijd wordt echte strijd.”

  http://joostniemoller.nl/2015/07/geweld-in-verstikkend-duitsland-enige-uitlaatklep-tegen-asielindustrie/

  En dan heb ik het nog niet eens gehad over het theeservies van de EU wat 3 miljoen moet kosten. U betaalt.

Laat een reactie achter

(verplicht)

(verplicht, wordt nooit weergegeven)