Ik blog, dus ik besta.

109:24:48 Armstrong: That’s one small step for (a) man; one giant leap for mankind. (Long Pause) [As Andrew Chaikin details in A Man on the Moon, after the flight Neil said that he had intended to say “one small step for a man”. Andy and I agree that the flow of the dialog at this point in the tape suggests that Neil forgot to say the “a” and that there is little likelihood that the “a” was lost in transmission.]

Afbeelding(5).jpg

Of je een eerste stap zet op de maan, zo voelt het om deze eerste woorden te typen op mijn eigen weblog. De vormgeving is niet van mijzelf, maar van mijn zoon Jurriaan (zie foto). Ik heb er nooit aan willen beginnen, maar nu ben ik dan toch bekeerd tot geregistreerd weblogger, waarschijnlijk nummer 1.987.345 in Nederland. Ik zal proberen elke dag trouw mijn taak te vervullen, ook als ik niets te melden heb. Ik blog, dus ik besta.

1 Reactie »

 1. Bart Baudoin

  16 april 2018 op 20:32

  Zeer geachte en beste Huub Mous!

  Reageren op uw laatste bericht kon niet, dan maar zo.

  Het was best even schrikken na kennisneming van uw blogbericht van 12 april jl. Zoiets voelt alsof een goede kroegmaat gaat emigreren.
  Een kroegmaat waarmee je ruim tien jaar vele onderwerpen en kwesties besprak, zo nu en dan: van de explosie aan het einde van Antonioni’s Zabriskie Point via Vestdijk tot aan Le Roy’s ecokathedraal, en zoveel interessants daar tussen.
  Veelal doorspekt met scherpzinnige reflecties van religieuze en filosofische aard.
  Op de achtergrond in de kroeg kwamen hitsingles voorbij uit de 60s en 70s, die belangrijk waren in onze jonge jaren en voorzien werden van herkenbare persoonlijke notities.
  Als Amsterdammer (sinds 1988) heb ik genoten van vele wetenswaardigheden over de ook mij vertrouwde stadsdelen van Amsterdam.
  Toen ik in 2013 intekende op uw uitgave ‘Modernisme in Lourdes’ zaten wij immers midden in een verhuizing van de (saaie) Rooseveltlaan naar de (levendige) Dapperbuurt.
  Met eerbied nam ik kennis van de verhalen over uw geliefde Marijke, wat zij betekende in uw leven en het leven na haar.

  Tot slot waardeer ik het dat uw blog on-line blijft, een geweldige bron van inspiratie en troost, waarvoor veel dank.

  Het ga u goed!

  Amsterdam, 16 april 2018

Laat een reactie achter

(verplicht)

(verplicht, wordt nooit weergegeven)